Ostani doma

Zero waste otpad

Imate hrpetinu stvari koje Vam ne trebaju? Donirajte ih u Muzej odbačenih predmeta

Imate hrpetinu stvari koje Vam ne trebaju? Donirajte ih u Muzej odbačenih predmeta
Screenshot/Facebook

Bitno je da predmeti imaju svoju priču.

Predmeti koji vam više ne služe i ne trebaju ne moraju nužno završiti na otpadu, možete ih donirati Muzeju odbačenih predmeta koji će svoja vrata na jedan dan otvoriti i u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 6.

„Otvaramo Pop up ured za zaprimanje odbačenih predmeta, na jedan dan (u petak, 25.listopada)  , a radimo od 9 do 17 sati. Ono što je važno kod predmeta koje građani donesu je da ti predmeti imaju svoju priču, da nije riječ o primarnoj reciklaži ili da se netko rješava stare odjeće i obuće i donosi je nama“, govori nam jedna od autorica projekta Ana Katulić.

Nakon zaprimanja predmeta, na istom mjestu u 20 sati uslijedit će otvorenje izložbe i popratni performans, a građani će izloške moći i udomiti.

„Želimo probuditi svijest građana o tome da “smeće” nije samo ono što svakodnevno akumuliramo, poput bio otpada, plastike, stakla već da je smeće sve ono što (za nas osobno) više nema vrijednost“, dodaje autorica i izvođačica Irena Boćkai.

Muzej odbačenih predmeta jedinstven je po tome što je virtualan, za njega vam ne treba ulaznica niti trebate osobno doći kako bi pogledali izloške, a plan autorica je otvarati pop up urede po cijeloj Hrvatskoj gdje će prikupiti nove predmete i ponuditi ih građanima, publici, na udomljavanje.

Muzej odbačenih predmeta interdisciplinarni je projekt velikogoričkog obrta Plartofrma i udruge Trećeporostor iz Zagreba kojim se nastoji povezati kulturu i umjetnost s područjima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija. Kroz kulturne sadržaje jača se svijest građana (publike) o održivom razvoju i zero waste konceptu.

Muzej prati i virtualna inačica www.mop.show, a svi donirani izlošci bit će dostupni i na webu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!