Ostani doma

Američki običaj kod nas

DriveIn kino hit je među Hrvatima: 'Kud ćeš bolje od besplatnog gledanja filma na otvorenom'

DriveIn kino hit je među Hrvatima: 'Kud ćeš bolje od besplatnog gledanja filma na otvorenom'
Screenshot/Facebook

Sve dodatne informacije koje vas zanimaju možete naći na njihovoj Facebook stranici

Projekt DriveIn kina u organizaciji Hrvatske studentske asosijacije nastao je po uzoru na američku tradiciju. Spojio je svjetsku kinematografiju i limene ljubimce te bolje upoznao Zagrepčane s kinom na otvorenom.

(Facebook/DriveIn kino)
 

DriveIn kino kao ideja u Zagrebu 

Ono što je 2013. na Kockici započelo kao obogaćivanje kulturno-zabavne ponude grada Zagreba, danas vraća ljepotu druženja koja nam je uskraćena. DriveIn kino kao ideja je niknula 2012. zbog nedostatka zabavnog sadržaja u gradu, ali projekt je održan tek godinu dana kasnije zbog poteškoća u organizaciji i nezainteresiranosti sponzora, kažu nam otvoreno iz organizacije."Ove godine, pri organizaciji 8. DriveIn kina, susreli smo se s mnogim poteškoćama uzrokovanim svjetskom pandemijom. Uz sve što se događa, uvidjeli smo kako je naš projekt dobio novo značenje koje nadilazi samo spajanje filmoljubaca i platna na otvorenom. Ovaj projekt ispunjava ljudsku potrebu i želju za socijalizacijom, a tko smo mi da ne damo ljudima što žele, pogotovo kada to već godinama uspješno radimo", rekli su. Sve što je potrebno jest namjestiti zadanu radio frekvenciju napisanu na velikom platnu i sve ostalo prepustiti marljivom timu studenata koji su sve organizirali kako bi i ovu verziju kulture donijeli na naše prostore.

(Facebook/DriveIn kino)
 

Potpuno besplatan projekt

"Parkiralište prepuno automobila koji trube iščekujući film neprocjenjiv je osjećaj za nas kao organizatore jer na taj način znamo kako smo uspješno odradili posao", dodaju. Uz sve navedeno, ovaj projekt je potpuno besplatan te od posjetitelja traži samo to da se odazovu u što većem broju te da se naravno vrate i sljedeće godine. "Stay tuned za mjesto i vrijeme dok čekamo upute Stožera kako bismo svi ostali zdravi i zadovoljni. Također, doživljaj samog gledanja filma iz udobnosti i intime vlastitog auta iskustvo je koje ćete zasigurno željeti ponoviti", kažu iz Hrvatske studentske asocijacije.Svake godine kino se održava na zagrebačkoj Kockici, a hoće li lokacija i ove godine ostati ista možete saznati na društvenim mrežama DriveIn kina, kliknite OVDJE

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!