Ostani doma

Čovjek je bio zarobljen

Zagrepčanka Mirna spasila život čovjeku: Izvukla ga je iz automobila na Miramarskoj koji je tonuo

Zagrepčanka Mirna spasila život čovjeku: Izvukla ga je iz automobila na Miramarskoj koji je tonuo
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nije dvojila sekunde

Zagrebačko područje sinoć je pogodilo snažno nevrijeme koje je poplavilo ulice u centru grada. U podvožnjaku u Miramarskoj ulici voda je bila duboka više od metra i pol pa je nekoliko automobila zaglavilo u njoj. Jednom čovjeku koji je ostao zarobljen u svom automobilu u pomoć je priskočila hrabra Zagrepčanka Mirna Mrčela.

“Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga”, ispričala je Mrčela za N1

 

Njezina je majka Nevenka također izvijestila o njezinu herojskom činu.

“Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Prije sat vremena sam ušla plivati u Miramarsku da pomognem čovjeku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata. Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovjek nema nogu. Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka. Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovjek je OK”, opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri, prenosi Telegram.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!