Najpoznatija svinjica Hrvatske

Super Ljilja proživljava najteže trenutke, nakon tri godine veterinari kažu: 'Istekao joj je rok'

Super Ljilja proživljava najteže trenutke, nakon tri godine veterinari kažu: 'Istekao joj je rok'
Facebook

Papci joj loše podnose vlagu i hladnoću, noga koja je bila operirana dok je još bila mala jako je boli, a zglobovi su joj upaljeni. Ne može ustati.

Super Ljilja, najpoznatija svinja Balkana, blogerica i influencerica koja mirno živi u Donjem Miholjcu, ozbiljno je bolesna. Odnosno, njezino stanje ne bi se baš moglo nazvati bolešću - Ljiljani je, recimo to ružno i otvoreno, istekao "rok trajanja". Napunila je, naime, tri godine. Veterinari kažu da je to to. Nije zamišljeno da domaće svinje, kojima je radno ime "tovna svinja", žive duže. Ona je, kako piše u postu koji je objavila na svojoj Facebook stranici, gdje je prati više od 10 tisuća ljudi, samo proizvod.

U tom postu, Ljilja "piše" kako trenutno trpe njene male noge, neproporcionalno sitne za njeno veliko tijelo, i organi. Papci joj loše podnose vlagu i hladnoću, noga koja je bila operirana dok je još bila mala jako je boli, a zglobovi su joj upaljeni. Ne može ustati.

"Jedem, spavam, primam terapiju svaki dan; doktor stalno dolazi, očima ga više vidjet ne mogu, al' šta ću, trpim i njega i njegove injekcije. Trpi i šuti, čekaj proljeće. Idem odspavati malo. Trebam skupiti snage za ovu borbu. Nije prva, a bogami neće biti ni zadnja! Nema mjesta sivim mislima! Ja sam rozena svinja, rozenog pogleda na život", piše u Ljiljinoj objavi, koja je rastužila njezine fanove.

Još je više rastužila one koji o njoj brinu, kao i one koji su je spasili. Bio je to siječanj 2016. godine, a malena prasica pronađena je polumrtva u kanalu uz cestu. Netko ju je bacio poput smeća. Spašena je i dva puta operirana. Kad se oporavila, pronašla je dom, koji je dijelila s 30 mačaka, tri psa, kokoši i patkom. Još je tamo i dugo će biti, nada se Ivana Crnoja, voditeljica osječkog azila udruge Pobjede, koja je spasila Ljilju.

Ljilja, Ivana, kao i svi kojima je ova svinja prirasla srcu svojim šašavim objavama i veganskim receptima koje je dijelila, nadaju se da će još dugo prekopavati svoj vrt u Donjem Miholjcu, valjati se u najboljoj kaljuži na svijetu i "pisati" statuse o tome koliko voli hranu. 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!