Joint za Huanita!

Ponesite baklje! Riječani će danas zapaliti joint kojim prosvjeduju protiv hrvatskog pravosuđa

Ponesite baklje! Riječani će danas zapaliti joint kojim prosvjeduju protiv hrvatskog pravosuđa
Screenshot/Facebook

Danas je potvrđena pravomoćna presuda od dvije godine zatvora za Huanita Luksetića koji je koristio marihuanu kao tretman za multiplu sklerozu od koje boluje. Riječani su pokrenuli incijativu s kojom prosvjeduju protiv te presude.

Oko 3.000 ljudi sveukupno je izjavilo interes za ovakav tip prosvjeda protiv hrvatskog pravosuđa. Paljenje jointa u znak prosvjeda protiv presude će se odviti na danoj lokaciji danas u 18:05. Na Facebooku su izjavili sljedeće:

‘Svjedoci smo apsurdnog stanja u ionako već apsurdnoj zemlji prožetu apsurdnim situacijama. Dok s jedne strane privilegirani za kilograme puno težih droga dobijaju “pec pec” po prstima “to bekino” jer su iz društveno prihvatjivih obitelji, Huanito koji boluje od MS za svoje potrebe dobija čistih dvije godine zatvora. Vjerojatno je kriv što nije spomenuo Tom Forda i da je to za njega.

Elem, ovim putem vas pozivamo na spontano okupljanje građana da svojim djelovanjem pokažu da su protiv ovakvih apsurdnih situacija, da se jednom zauvijek skine ljaga sa biljke koja dokazano pomaže i olakšava i ne stvara nikavu stepenicu prema težim drogama i da svi zajedno u 18:05 zapalimo joint za Huanita, za Hrvatsku i za svih nas, Sa sobom ponijeti količinu za jedan joint.

via GIPHY

Izdvojeno

Reci što misliš!