Odlična vijest za one koji vole slatko

U Hrvatsku konačno dolazi prava Nutella: 'Kvaliteta svugdje mora biti ista'

U Hrvatsku konačno dolazi prava Nutella: 'Kvaliteta svugdje mora biti ista'
Marcus Brandt/DPA/PIXSELL

Više od 80 posto građana Hrvatske smatra da nas velike korporacije tretiraju kao građane drugog reda. To su brojke koje sam dobila kada sam radila prvo istraživanje kvalitete na našem i njemačkom tržištu s Hrvatskom agencijom za hranu. Građani kvalitetu proizvoda stavljaju rame uz rame sa sigurnošću istih. – objasnila je Borzan.

Slatkoljupci dolaze na svoje - konačno ćemo moći uživati u pravoj Nutelli. 

Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta usvojio je izmjene Zakona o nepoštenim trgovačkim praksama koji od sada zabranjuje prodaju lošijih proizvoda na tržištima istočne Europe, istaknula je u petak u Kući Europe u Zagrebu hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan.

Hrvatska predstavnica u EU-parlamentu očekuje da će konačno glasovanje doći na dnevni red plenarne sjednice u ožujku, a u tome će Rumunjska kao zemlja predsjedateljica imati ključnu ulogu. Smatra da i Rumunjska slično razmišlja o tom problemu te da neće dopustiti da se glasovanje odgodi.

U europskoj Direktivi o nepoštenim poslovnim praksama propisano je da će se oni koji proizvode različite proizvode za više tržišta kažnjavati s do četiri posto njihovog godišnjeg prometa. U tijeku je i istraživanje kvalitete proizvoda za koje je osigurano 800 tisuća eura iz EU-proračuna, a u uzorak bi trebalo ući 60 do 70 proizvoda. Borzan očekuje prve rezultate kroz par mjeseci, a odmah potom i prve sankcije.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!