Ostani doma

Sisak, imamo problem

'Svemirci' se premještaju iz Like u Posavinu: Sisački župan osniva svemirski program

'Svemirci' se premještaju iz Like u Posavinu: Sisački župan osniva svemirski program
Buzzara

Svemirski program je prijedlog sisačkog župana Ive Žinića o kojem će se pričati sutra na županijskoj skupštini u Topuskom.

"Na temelju članka 44. Statuta Sisačko- moslavačke županije, župan Sisačko-moslavačke županije 9. svibnja 2019. godine utvrdio je Prijedlog Odluke o osnivanju Centra za svemirsku i inovativnu tehnologiju.

Župan Sisačko-moslavačke županije predlaže Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije da razmotri Prijedlog Odluke i donese Odluku o osnivanju Centra za svemirsku i inovativnu tehnologiju", stoji u prijedlogu župana upućenom skupštini.

via GIPHY

Navodno, Centar za svemirsku i inovativnu tehnologiju bi se trebao baviti razvojom tehnologija u suradnji sa europskim i hrvatskim sveučilištima te ESA-om.

Iz ureda župana dobivamo riječ o tome da je cilj cijele svemirske agencije zapravo uspostavljanje biračkih mjesta za dijasporu u svemiru. Dobro, šalimo se, ali ne bi nas čudilo da ljudi krenu bježati iz Hrvatske i u svemir negdje u budućnosti. Možda to bude upravo iz Siska. Kao neki svemirskobrododrom. Hmmm. Trebat će nam bolja riječ.

Sve u svemu, zanimljiva ideja, iako zvuči poprilično neizvedivo. Ostaje nam samo vidjeti. Jedno je sigurno, nakon što hrvatski političari upletu svoje ruke u prostrana nebesa, neće se više zvati sve-mir. (kužite bazu? he he, jesmo smiješni)

via GIPHY

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!