Sve za 'King's Landing'

Fanovi 'Game of Thronesa' navalili u Dubrovnik: 'Svi žele vidjeti gdje se snimala omiljena im serija'

Fanovi 'Game of Thronesa' navalili u Dubrovnik: 'Svi žele vidjeti gdje se snimala omiljena im serija'
Screenshot/Twitter, YouTube

Hoće li Igra prijestolja ostati omiljena narednih godina, s obzirom na to da živimo u zlatno doba serija, teško je reći.

Svi fanovi 'Igre prijestolja' žele vidjeti gdje se snimala njihova omiljena serija, pa koštalo to 150 ili 1500 kuna.  Nije im ni do zidina, ni do drugih povijesnih znamenitosti -  oni stižu  s drugog kraja svijeta da bi sjeli na ''željezno prijestolje''.

"Oni su spremni platiti sve što treba i otići na svaku lokaciju gdje se snimalo", kaže turistički vodič Ivan Vukušić

Trosatna tura za 300 kuna, majica za 280 ili 120 za imitaciju čaše koja je greškom završila u kadru. King's landing ima sve što jedan ljubitelj serije moze poželjeti.

"American Airlines iskoristio je ovo da dovede Amerikance direktno u Dubrovnik. Ljudi koji imaju neku žicu iskoristili su potencijal", kaže Ivan Vukušić.

Istraživanja kažu da je serija od 2012. do 2015. Dubrovniku donijela 126 milijuna eura veću potrošnju, 250.000 turista i milijun i pol noćenja.

Iako je serija službeno završila, broj turista se povećao s obzirom na prošlu godinu. A Dubrovčani smatraju da kraj GoT-a neće značiti i kraj dolazaka ljubitelja te serije.

"Prvo, Dubrovnik je Dubrovnik, sa ili bez GoT-a. To je kultna serija. Kao Lord of the rings, Harry Potter. Ne očekujem pad, nikad se ne zna, ali ne očekujem. Booking za GOT je jači nego ikada", kaže Iva Nikolić, turistički vodič.

Hoće li Igra prijestolja ostati omiljena narednih godina, s obzirom na to da živimo u zlatno doba serija, teško je reći. Ali pomaže najava spin off serijala, novih knjiga i video igara zbog koje pravi ljubitelji sigurno neće zaboraviti na Dubrovnik.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!