Nama se sviđa!

Znate li kako su naši legendarni rukometaši dobili nadimak 'Kauboji'?

Znate li kako su naši legendarni rukometaši dobili nadimak 'Kauboji'?
Buzzara.hr

Vilenjaci, Gusjeničari, Pakleni...

Jeste li se ikada zapitali zašto Kauboje zovemo baš tako? Vatreni su nam nogometaši, Barakude vaterpolisti, a rukometaši...?

Autor nadimka je nekadašnji najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić. Rukometašima je to bilo simpatično jer se na parketu ponašaju kao na Divljem zapadu.

Nadimak Pakleni dobili su na nekom turniru gdje ih je gledao Dario Šimić. Kako su njega zvali Vatreni, rukometaše su prozvali Pakleni, priznao je prije nekoliko godina Davor Dominiković. Nadimak nije zaživio pa su Pakleni uskoro postali - Kauboji, piše direktno.hr.

Ostali prijedlozi bili su Vilenjaci i Gusjeničari. Prijedlog za Vilenjake dolazi od omiljene pjesme u svlačionici rukometaša - "Morska vila" od Daleke obale, a Gusjeničari jer su uvijek slavili na terenu legendarnom gusjenicom.

 Tradicija proslave gusjenicom ostala je kao nasljedstvo od prijašnjih generacija, još iz sredine '90-tih godina, a gusjenica je bila i službena maskota Svjetskog prvenstva 2009. u Hrvatskoj.

Davor Dominiković upravo je te godine pojasnio kako žele da ih se zove. "Želimo nešto razjasniti zauvijek. Mi smo Kauboji, a ne Pakleni! Mi smo Kauboji i točka! Mi smo Kauboji jer smo se tako nazvali zbog načina na koji smo osvojili Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine. Mislim da je jako bitno da smo to razjasnili. Dakle, zovite nas Kauboji, a ne Pakleni!". 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!