Ostani doma

Dostupan i kod nas

Stigao je Facebook 'Dating': "Ovo je prijekopotrebno za vrijeme pandemije"

Stigao je Facebook 'Dating':
Screenshot/Twitter

Izađite na virtualni spoj s vrhunskim odabranikom/icom

Facebook je danas lansirao Facebook Dating na području Europe kako bi pomogao ljudima u potrazi za smislenim, dubljim vezama koje se temelje na stvarima koje su im zajedničke, poput interesa, događaja ili grupa. U 20 država u kojima je Facebook Dating dosad bio dostupan do danas je ostvareno više od 1,5 milijardi spojeva na temelju podudarnosti korisnika.

Facebook Dating (Poznanstva na Facebooku) posebno je i opcionalno mjesto unutar Facebookove aplikacije, a da biste napravili profil potrebno vam je nekoliko minuta.

Opcije - tajna simpatija, virtualni spoj

OPCIJE: 

-Secret Crush (Tajna simpatija): Tajna simpatija omogućava korisnicima da istraže potencijalne veze s onima s kojima su već povezani na Facebooku i/ili Instagramu. Poznanstva neće korisniku tražiti podudarnosti među onima koji su mu već prijatelji na Facebooku, no ako korisnik odluči koristiti značajku Tajne simpatije, moći će odabrati do devet prijatelja na Facebooku ili pratitelja na Instagramu za koje je zainteresiran. Ako ga Tajna simpatija također doda na svoju listu Tajnih simpatija, doći će do podudarnosti (Match). 
-Events i Groups (Događaji i Grupe): Korisnik može lakše pronaći nekoga sa sličnim interesima na Poznanstvima ako pristane na dodavanje svojih događaja i grupa s Facebooka. Tako će, primjerice, korisnici koji vole pse moći vidjeti tko je još iz grupa ljubitelja pasa čiji su članovi ujedno i na Poznanstvima.
-Virtual Dates (Virtualni spojevi): Nakon što se ispostavi da si dvoje korisnika odgovaraju, moći će uspostaviti i videopoziv dodirom na posebnu ikonu unutar chata. Korisnik će najprije poslati pozivnicu, a nakon što je drugi korisnik prihvati, započet će videopoziv koji će im omogućiti da se još bolje upoznaju. Na početku poziva korisnicima će se prikazati ime i fotografija s profila na Poznanstvima.

Privatnost osigurana

Osim što korisniku neće tražiti podudarnosti među onima koji su mu već prijatelji na Facebooku, Poznanstva neće niti obavještavati njegove prijatelje o tome da ih koristi. Tako se ni detalji profila, poruka ili aktivnosti poput označavanja sa „sviđa mi se“ ili podudaranja s drugim korisnicima neće prikazivati na korisnikovom zidu (News Feedu) na Facebooku.Ulazak u romantičnu vezu vrlo je intimno i osobno iskustvo, zbog čega su Facebooku prilikom stvaranja Poznanstava na prvom mjestu bile sigurnost i privatnost. Postoje razni zaštitni mehanizmi. Prisutan je i u Hrvatskoj. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!