Ostalo

Dr. Fleischman danas slavi 59. rođendan: Nevjerojatno je, no multitalentirani Rob Morrow nikad nije maturirao

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života Roba Morrowa, zvijezde serije 'Život na sjeveru', koju možete gledati od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 na Kockici

RTL.hr
21.09.2021 20:00

Rob Morrow rođen je 21. rujna 1962. u New Rochelleu u New Yorku. Njegova majka Diane Francis radila je kao zubna higijeničarka, a otac Murray bio je proizvođač industrijske rasvjete. Kad je Rob imao devet godina, roditelji su se razveli što ga je poprilično potreslo, što je otkrio u jednom intervjuu.

'To se jako odrazilo na mene. Počeo sam biti problematičan u školi i hvatali su me u sitnimglupostima koje sam radio, jednom sam čak ukrao rukavicu za bejzbol.''

Pohađao je srednju školu Miami Sunset, no odustao je od školovanja kako bi se potpuno posvetio glumačkoj karijeri i počeo nastupati u kazališnim predstavama na Broadwayu.

Televizijski debut imao je 1980. u NBC-jevoj emisiji 'Saturday Night Live', a pet godina kasnije uslijedilo je i njegovo prvo pojavljivanje na velikim platnima. 1985. dobio je ulogu komediji 'Rajski odmor' gdje je glumio s Johnnyjem Deppom i Leslie Easterbrook, koja je kasnija postala popularna po ulozi seksi narednice u komediji 'Policijska akademija'.

Morrow je 1990. dobio ulogu mladog židovskog liječnika u seriji 'Život na sjeveru' koja mu je uz svjetsku slavu, donijela brojne nominacije u kategoriji 'najbolji glumac u dramskoj seriji', među kojima su čak tri za Zlatni globus i dvije za nagradu Emmy.

Osim glumom Morrow, se pokazao i kao dobar redatelj. Režirao je neke od epizoda popularnih serija 'Oz', 'Zakon brojeva' i 'NCIS: New Orleans'.

Multitalentirani glumac vjenčao se s kolegicom Debon Ayer 1998. i tri godine kasnije postali su roditelji malene Tu Simone. Tu je također krenula roditeljskim stopama, pa je već glumila u nekoliko filmova.

Roba Morrowa kao doktoraFleischmana ne propustite gledati u popularnoj seriji 'Život na sjeveru' od ponedjeljka do četvrtka u 21:25 na Kockici.