sastojci za rižoto od vrganja:
500 g vrganja
1 srednji luk
3 zrna češnjaka
100 g pancete
300 g riže
povrtni temeljac
kockica maslaca
Na maslinovu ulju popržiti nasjeckani luk, dodati pancetu narezanu na komadiće. Nakon 15 minuta dodati narezane vrganje te lagano pirjati. Postupno dodavati povrtni temeljac. Kad su vrganji gotovi, skinuti s vatre. Zatim u posudi u kojoj namjeravamo kuhati rižoto tostirati rižu uz postupno dodavanje vrganja te kuhamo uz stalno miješanje dok riža ne bude gotova. Ako nedostaje umaka, slobodno dodajte povrtni temeljac. Na kraju dodati kockicu maslaca.

sastojci za teleće obraze u umaku od povrća:
5 kom telećih obraza (1 komad po osobi)
1 veći luk
korjenasto povrće
Na svinjskoj masti zapečemo obraze te ih izvadimo sa strane. U masnoću od pečenja dodamo luk i korjenasto povrće pa nakon kratkog pirjanja vratimo obraze, podlijemo s vodom i malo vina te na laganoj vatri kuhamo dva do tri sata. Kad je meso potpuno omekšalo, izvadimo ga, a povrće propasiramo da dobijemo kompaktan umak te vratimo meso u umak.
prilog: palenta kompirica
1 do 2 kg krumpira
kukuruzni griz
drvena pljosnata kuhača
Krumpir oguliti, narezati na manje kockice, staviti u padelu i dodati vode tek toliko da pokrije krumpir i staviti kuhati u posoljenu vodu. Dodati cca 300 grama palente. Krumpir je gotov kada je gotovo sva voda prokuhala (ne smije se dodavati vode u krumpir) i na takav krumpir bacimo kukuruzni griz. Nakon toga se počinje tući palenta, što znači da treba palentarom tući krumpir i palentu tako da krumpir potpuno nestane. Palentu treba tući cijelo vrijeme na vatri 40-ak minuta. Dok se palenta tako kuha, malo će zagorjeti, ali tako to mora biti i na padeli će ostati zagoreni dio, a palenta kompirica će se nakon nekog vremena početi odvajati od padele i palentara.

sastojci za desert:
2 žumanjka
3 velike jušne žlice šećera
2 prstohvata soli
4 žlica ulja
3 žlice vrhnja
3 dl toplog mlijeka
10 g kvasca (svježeg)
500 g glatkog brašna
za nadjev od oraha:
700 g mljevenih oraha
100 g šećera
1 vanilin šećer
Priprema: Razmutiti 2 žumanjka, dodati šećer i vanilin šećer, malo soli, ulje, vrhnje i 3 dl mlijeka. Sve zagrijati na laganoj vatri da bude mlako, ne vruće, i dodati kvasac (razmrviti svježi ili usipati instant), a zatim umiješati i 300 grama brašna. Poklopiti i odložiti na toplo mjesto da se kvasac aktivira, tj. da se smjesa udvostruči.
Kad se smjesa udvostruči, umiješati i preostalo brašno i opet poklopljeno ostaviti na toplom da se malo digne. Nakon otprilike 15 minuta istresti na obilno pobrašnjenu radnu podlogu i lagano izmijesiti tijesto. Ako se baš lijepi, dodati još brašna, ali ne previše, mora biti što mekanije moguće. Na radnoj podlozi pokriti kuglu od tijesta i pričekati da se tijesto digne do kraja (barem pola sata).
Za to vrijeme pripremiti nadjev. Izmiješati mljevene orahe sa šećerom i vanilin šećerom i preliti s kipućim mlijekom. Čekati da 2 dl mlijeka provri pa ga postepeno dodavati na orahe i miješati i paziti da ne bude prerijetko. Orahe samo poparitis mlijekom, ne da bude tekuće. Ohladiti.
Kad se tijesto diglo, razvaljati ga valjkom i namazati nadjevom po želji. Razvaljati tijesto na dimenziju dugačkog valjka i namazati nadjevom.
Prebaciti u tepsiju na pek-papir. Štruce premazati jajetom.
Peći na 150 do 180 stupnjeva - sve se stavlja u hladnu pećnicu. Peći otprilike 30 do 40 minuta.