Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nagrade VAFI&RAFI festivala autorima iz Slovenije, Rusije, Belgije i Izraela

Odabrani su pobjednici 11. VAFI & RAFI - internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, a nagrade odlaze u Sloveniju, Rusiju, Belgiju i Izrael

Image
rtl.hr/HINA/ 9.6.2020. u 7:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pobjednik VAFI sekcije u MINI kategoriji je film „Priča o morskom psu i kitu“ iz Rusije, u MIDI kategoriji „Gradski zvukovi“ iz Belgije, a u MAXI kategoriji „Neve Tzedek – četvrt u Tel Avivu“ iz Izraela.

VAFI & RAFI je poznat i kao festival koji pridaje pažnju temama koje se bave djecom i dječjim pravima, što prepoznaju UNICEF Hrvatska, Ured pravobraniteljice za djecu RH te portal medijskapismenost.hr.

Žiri Plavog VAFI-ja u sastavu Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Marina Knežević Barišić iz ureda UNICEF-a za Hrvatsku te Ana Dokler ispred portala medijskapismenost.hr nagradu je dodijelio filmu „Obitelj Trešnja“ iz Slovenije.

U obrazloženju žirija istaknuto je da film „Obitelj Trešnja” na dječje iskren i razigran način govori o pravu djeteta da odrasta uz roditelje, ali i o pravu na zajedničko slobodno vrijeme, odmor i igru, koje djeca žele provoditi s roditeljima, koliko god je moguće.

Zbog specifične situacije uzrokovane koronavirusom, ovogodišnji je VAFI & RAFI drugačiji od dosadašnjih, a održava se u tri dijela.

VAFI sekcija održana je od 1. do 7. lipnja, dok će RAFI sekcija u Rijeci, kao i projekcije pobjedničkih filmova u Varaždinu, biti realizirane na jesen.

Zemlja partner idućeg izdanja VAFI & RAFI festivala 2021. godine, bit će Srbija, čiji je grad Novi Sad (Vojvodina), odabran za Europsku prijestolnicu kulture 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba