Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
7. rođendan Kockice

Našem Davoru Balažinu posao je radost, a radni zadatak probuditi dijete u sebi: 'Najviše inspiracije vučem iz osobne znatiželje'

​Tijekom prvih sedam godina, pod sloganom “baš fora”, RTL Kockica posebno se istaknula raznolikošću svojih formata, i to za sve generacije, a mi smo tim povodom razgovarali s Davorom Balažinom, omiljenim voditeljem koji je dio tima od prvog dana!

Image
RTL.HR/ 13.1.2021. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kroz program Kockice prošetali su svi najlegendarniji animirani likovi u povijesti televizije, od Pčelice Maje, mačka Toma i miša Jerryja, preko simpatičnog Garfielda, pa sve do Maše i Medvjeda ili Mickeyja Mousea. Maleni su gledatelji mogli uživati i u najpopularnijim animiranim naslovima koji su na Kockici po prvi put emitirani na nekom domaćem kanalu. No RTL Kockica nije samo dom za animirane filmove, već je i ‘’dnevni boravak’’ vrhunskim i nagrađivanim BBC-jevim dokumentarcima, ali i kultnim humorističnim serijama kao i obiteljskim filmovima te mnogobrojnim edukativnim emisijama.

S Davorom smo razgovarali o njegovim najdražim formatima, sjećanjima i iskustvima koje je stekao tijekom ovih sedam godina, ali i brojnim drugim zanimljivostima!

Kockica slavi 7. rođendan... Koliko je, po tvom mišljenju, ona drugačija od onoga kakva je bila kad je tek startala?

Ne bih rekao da je previše drugačija jer je naš cilj ostao isti, a to je pružiti djeci sadržaj koji će im biti zanimljiv, u kojem će uživati te ponešto naučiti. S godinama se kod djece mijenjaju trendovi, stvari koje ih zanimaju te načini na koje im se prezentiraju sadržaji. Jedino su možda malo drugačiji načini koje pronalazimo kako bismo i dalje kod djece izazvati interes za sadržaj koji radimo.

Image

Sedmi rođendan RTL Kockice: najbolji trenuci sa snimanja

Fotogalerija
Image

Sedmi rođendan RTL Kockice: najbolji trenuci sa snimanja

Fotogalerija

Koja je po tebi glavna misija Kockice?

Rekao bih da je naša glavna misija proizvoditi kvalitetan sadržaj za djecu. Nešto što će kod njih pobuditi zanimanje za svijet koji ih okružuje, što će ih potaknuti na ispitivanje i istraživanje stvari koje ih zanimaju.

Što te privuklo da radiš na ovom specifičnom sadržaju za klince?

Oduvijek sam volio televiziju, odnosno zamišljao sebe u nekoj ulozi na televiziji. Bilo ispred ili iza kamera. I otkad znam za sebe, komunikacija s klincima išla mi je jako dobro. Izgleda da je trebalo samo malo vremena da se otvori prilika kako bi se ta dva svijeta spojila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svakodnevno radiš na sadržaju za djecu, što te inspirira, kako otploviš u taj dječji svijet?

Najviše inspiracije vučem iz osobne znatiželje. Budući da me zanima jako puno stvari, samo probudim dijete u sebi, probam sagledati stvari iz dječje perspektive i postavljati pitanje koje mislim da bi klinci postavili. Tada se otvore vrata dječjeg svijeta.

Neki formati su od početka na programu i djeca ih obožavaju, a neke tek uvodimo. Koji su tebi osobno najdraži?

Najdraži formati su mi oni kroz koje potičemo djecu na kreativnost i istraživanje. Kao što su npr. 'Crtež dana', gdje djeca bruse svoje crtačke talente i maštu ili 'Mali izviđači', kroz koje djeca uče o snalaženjenju u prirodi te otkrivaju koje nam sve tajne ona krije.

Upravo se čita

Image
BRAK NA PRVU

Ekspert Boris osvrnuo se na Sašino ponašanje za stolom: 'Ne uklapa se i cijela grupa to prepoznaje'

Koliko je zahtjevno biti lice RTL Kockice?

Ne bih rekao da je zahtjevno jer sam se baš našao u toj ulozi. Naravno, posao koji radimo nije samo zabava jer stvaramo edukativne sadržaje, tako da iza toga stoji i određena odgovornost koju nosimo. Zato je važno ulaganje u osobni napredak.

Kako klinci reagiraju kad te vide negdje vani?

Većinom znaju samo šaptati jedni drugima: "Vidi to je onaj striček s Kockice". Neki od njih znaju i prići pa pitati nešto vezano uz sadržaj koji radimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na mail stiže puno crteža za 'Crtež dana', ali i poruka. Što najviše zanima roditelje/klince?

Uz najčešće upite koja je nova tema za 'Crtež dana', dolazi i dosta upita o dječjim serijama, prijedlozima za nove crtiće koje bi klinci htjeli vidjeti na programu i slično.

Što ti je najljepše u ovom poslu?

Najljepše mi je kada vidim da klinci uživaju u našem programu i da je naš trud na kraju urodio plodom. Super mi je i to što mi posao nije samo vezan za ured, već idem i na “teren”, upoznajem zanimljive ljude i otkrivam puno novih stvari.

Što bi poručio svim 'Kockićima' koji redovito gledaju vaš program?

Poručio bih im da i dalje razvijaju svoju znatiželju, da ne prestaju postavljati pitanja o stvarima koje ih zanimaju i da paze jedni na druge. Također, zahvalio bih im na velikoj podršci koju nam pružaju jer su oni ti zbog kojih sve ovo radimo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBAV JE U ZRAKU

'Odbjegla nevjesta' Manuela napokon pokleknula: 'Divan je osjećaj imati prsten na ruci!'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba