Ostalo

Ne propustite nagrađivane dokumentarce iz fantastične BBC–jeve radionice na RTL Kockici

RTL Kockica ove je jeseni za male i velike gledatelje pripremila nagrađivane dokumentarne serijale koje će nas pobliže upoznati s neotkrivenim tajnama i ljepotama našeg planeta.

RTL TV
14.09.2019 11:30

Već od ove subote, 14. rujna na rasporedu je ''Afrika'', uzbudljivi serijal koji se fokusira na životinje i divlja staništa tog kontinenta, a kroz koji nas vodi nagrađivani redatelj David Attenborough. Vodi nas u pet različitih područja neukroćene Afrike, a po prvi put u povijesti upravo su njihove kamere uspjele ući u najveće svjetsko jezero u Dragon's Breath pećini i snimiti ugroženog zlatnog špiljskog soma.

29. rujna slijedi ''Pogled s visine'' , još jedno očaravajuće BBC-jevo dokumentarno ostvarenje, nastalo u produkciji Johna Downera, na čijem se snimanju radilo čak pune tri godine. Serijal se sastoji od šest 60-minutnih epizoda kroz koje nas vodi narator David Tennant. Kombinira vrhunsku tehnologiju te kompleksne snimateljske tehnike koje kao rezultat donose impresivne slike iz zraka i pogled na ptice koje obitavaju na svim kontinentima kakav dosad nismo imali prilike vidjeti.

Ako i vi na trenutak želite letjeti nebeskim prostranstvima, sudjelovati u kopnenim i morskim dramama životinjskoga svijeta te se susresti licem u lice s iznimnim ljepotom našeg planeta, ne smijete propustiti dokumentarce -vikendom od 19:55 sati na RTL Kockici.