Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
uvijek tu za vas

RTL danas slavi 17. rođendan! Dragi gledatelji, hvala vam što ste dio naše priče!

Zagrebački Zrinjevac, 30. travnja 2004., relativno malen prostor, točno 100 zanesenjaka i zaljubljenika u televizijski posao i jedna velika ideja – stvoriti televizijski program koji će gledatelji obožavati.

Image
rtl.hr/ 30.4.2021. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tako je startao RTL na današnji dan prije 17 godina.

Naravno, da bi sve funkcioniralo kako treba, ekipa se pripremala mjesecima ranije, a nakon nekoliko mjeseci prostor televizije sa Zrinjevca se prebacio u Krapinsku 45, gdje je i danas.

RTL Hrvatska dio je najveće europske medijske kuće RTL Grupe, a misao vodilja s kojom je glavni kanal krenuo bila je ponuditi gledateljima drugačiji sadržaj, donijeti osvježenje i postati stalni član svake obitelji. RTL je tako imao prvi talk show u Hrvatskoj - „Sanja“, a uveo je i reality showove na velika vrata. Emitiranje „Big Brothera“ označilo je potpunu prekretnicu u svemu dotad viđenom na malim ekranima, a interes gledatelja bio je nevjerojatan – više od milijun ljudi svake je večeri gledalo događanja u tada najpoznatijoj kući u Hrvatskoj.

Image

17 godina RTL-a

Fotogalerija
Image

17 godina RTL-a

Fotogalerija

RTL je emitirao i „Zabranjenu ljubav“, prvu hrvatsku sapunicu, a tijekom godina polučio je uspješnice poput „Mijenjam ženu“, „Fear Factor“, „X Factor“, „Hrvatska traži zvijezdu“, „“Večera za 5“, „Gospodin Savršeni“, „Život na vagi“, „Ljubav je na selu“ i mnoge druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osim zabavnog sadržaja, iznimno važan programski segment je i Informativni program, koji čine emisije „RTL Vijesti“, „RTL Danas, „RTL Potraga“ i „RTL Direkt“. Uspjeh tog programa je u profesionalnosti i angažiranosti urednika, reportera i tehničke ekipe koja svaki dan donosi informacije čak i u nemogućim uvjetima. Najbolji je primjer tome protekla godina u kojoj je zbog koronavirusa bilo vrlo teško dolaziti do sugovornika i samih priča. U godini koju su obilježila i dva snažna potresa, zagrebački i petrinjski, RTL-ovi reporteri bili su na licu mjesta i uživo se javljali kako bi gledateljima prenijeli sva relevantna zbivanja. A jedan od dokaza da Informativni program RTL-a radi odličan program brojne su medijske nagrade koje dodjeljuju struka i publika.

Tijekom godina povećavao se broj zaposlenika, ali i broj kanala koje emitiramo. Tako danas postoje tri glavna nacionalna kanala (RTL, RTL2 i RTL Kockica) te četiri IPTV kanala (RTL Living, RTL Passion, RTL Crime, RTL Adria), ali i kanal za dijasporu RTL Croatia World.

Upravo se čita

Image
zbog usklađivanja

Dobra vijest za umirovljenike! Stižu veće mirovine, evo kada kreću isplate

Osim televizijskog razvoja, RTL Hrvatska kao najveća medijska kuća u Hrvatskoj, razvija i vlastiti digitalni sadržaj. RTL Grupa web portala svoju stabilnu poziciju dokazuje već godinama na samom vrhu mjernog alata o čitanosti i posjećenosti portala. U svojoj grupi web portala, RTL u svom vlasništvu ima Net.hr (s regionalnim portalima), portal općeg interesa, RTL.hr. koji se bavi sadržajem vezanim uz televizijske i kompanijske segmente, Žena.hr, portal namijenjen ženskoj populaciji. Jedan od novijih i svakako najopsežnijih digitalnih projekata je online platforma PLAY Premium, u sklopu besplatne platforme RTLplay, koja ima preko milijun registriranih korisnika i kao takva najveća je u zemlji.

I u budućnosti nastavljamo raditi onako kako najbolje znamo – predano, odgovorno i sa srcem, a sve u želji da svojim gledateljima ponudimo samo najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hvala vam što ste naša vječna inspiracija, veselimo se svim nadolazećim rođendanima koje ćemo slaviti uz vas!

rtl.hr/ 30.4.2021. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
U SLAST!

Jer ste vi to tražili! Imamo sve recepte Marine iz 'Večere za 5 na selu'!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba