Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ČESTITAMO!

RTL Kockica: Najomiljeniji dječji kanal proslavio sedmi rođendan!

RTL Kockica danas slavi!

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 11.1.2021. u 14:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz tortu, svjećice i zaštitni znak, “Kockića”, voditelji i tim koji radi na kanalu uživali su prisjećajući se početaka, a proslavili su i novi vizualni identitet kanala koji vole baš svi – od onih s 2 do onih s 92 godine.

RTL Kockica prvi je domaći, besplatni specijalizirani kanal za djecu, mlade i obitelj, a prije točno sedam godina u 11:01 sati započelo je emitiranje programa.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Učenje kroz zabavu i igru

Tijekom prvih sedam godina, pod sloganom “baš fora”,  Kockica se posebno istaknula raznolikošću svojih formata, i to za sve generacije. Kroz njezin su program prošetali svi najlegendarniji animirani likovi u povijesti televizije, od Pčelice Maje, mačka Toma i miša Jerryja, preko simpatičnog Garfielda, pa sve do Maše i Medvjeda ili Mickeyja Mousea. Maleni su gledatelji mogli uživati i u najpopularnijim animiranim naslovima koji su na Kockici po prvi put emitirani na nekom domaćem kanalu. No RTL Kockica nije samo dom za animirane filmove, već je i ‘’dnevni boravak’’ vrhunskim i nagrađivanim BBC-jevim dokumentarcima, ali i kultnim humorističnim serijama kao i obiteljskim filmovima.

Image

Sedmi rođendan RTL Kockice: najbolji trenuci sa snimanja

Fotogalerija
Image

Sedmi rođendan RTL Kockice: najbolji trenuci sa snimanja

Fotogalerija

No Kockica prije svega ima edukativnu zadaću – sve male gledatelje uči životnim vrijednostima te ih educira na raznim poljima – od stranih jezika, životinjskog i biljnog svijeta, važnosti bavljenja sportom i raznih kreativnih aktivnosti, ali ih i vodi u divan svijet starih zanata i tradicije – ono što se nikako ne smije zaboraviti. Svaka nova epizoda emisija ‘Crteža dana’, 'Mali znanstvenici', 'Jeste li znali?', 'Etno sat',  ‘Tehnolovac’, 'Mašta crta svašta', 'Zoopedija', 'Fit klinci', 'Što ako', 'Djeca kuhaju', 'Jezikoslovci' i mnogih drugih donosi svu ljepotu svijeta kojom su oni najmlađi okruženi, podučava ih i potiče na kreativnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voditelji otkrili rođendanske čestitke

Za interakciju s djecom i potragu za zanimljivim pričama iz svakog kutka Lijepe Naše, zaslužni su oni koji predvode ekipu RTL Kockice - voditelji Tatjana Horvatić, Davor Balažin i Tomislav Tomašević, a povodom rođendana otkrili su što ih u njihovu poslu najviše motivira i veseli.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Dječji svijet definitivno je izuzetno inspirativan. Dječji umovi su neopisivo bogati i maštoviti, tako da rad s njima uvijek daje ono neočekivano, bilo u odgovorima ili djelima“, ističe Tomislav , a s njim se slaže i Tatjana. „Divno je vidjeti kako žive i čime se bave djeca i odrasli u raznim krajevima naše zemlje. Ovo je posao koji širi vidike i zbog toga ga posebno cijenim. Najdraži dio su mi putovanja i prenošenje priča najmlađima“. Rođendanskim čestitkama pridružuje se i Davor Balažin, koji je na Kockici od prvoga dana: „Meni su želje od samog početka za Kockicu ostale iste. Da i dalje možemo uveseljavati naše Kockiće i raditi zanimljive projekte koji će potaknuti zanimanje najmlađih za razna životna područja.

Upravo se čita

Image
BRAK NA PRVU

Ekspert Boris osvrnuo se na Sašino ponašanje za stolom: 'Ne uklapa se i cijela grupa to prepoznaje'

Novi formati i osvježeni vizualni identitet

I u 2021. godini Kockiće čeka pregršt novih, zabavnih i zanimljivih sadržaja kao što su animirane serije 'Mouk’, ‘Booba’, ‘Vesela farma’, ‘Leonardo’, ‘Apćiha’ te nova sezona crtića ‘Zig & Sharko’. Za dašak nostalgije onih nešto starijih gledatelja pobrinut će se kultna dramska serija ‘Život na sjeveru’. Proljeće na Kockici procvjetat će također u punom cvatu pa gledatelji mogu očekivati  premijere formata domaće produkcije; nove sezone edukativno-zabavnih emisija ‘Mašta crta svašta’ te ‘Zoopedija’, ali i novi projekt pod nazivom ‘Vesela učionica’.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

A da za sedmi rođendan ovaj poseban kanal ne bi ostao i bez vizualnog poklona, premijerno je predstavljen, novi vizualni identitet koji ju potpunosti opisuje Kockicu -  šaren, razigran, dinamičan, ali i dalje za djecu i sve one koji se tako osjećaju. Jer samo je jedna RTL Kockica – najposebniji kanal na televizijskom nebu naše zemlje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sretan sedmi rođendan, RTL Kockica!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dođi, pogodi, osvoji

INCIDENT! Stoka svojom poznatom uzrečicom popratio slavlje presretnog Nikole! Pogledajte taj pobjednički krug biciklom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba