Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BAŠ FORA!

Sretan rođendan, RTL Kockica! Omiljeni televizijski kanal već pet godina klince zabavlja i educira, a odrasle vraća u djetinjstvo!

Crtići i animirani filmovi, edukativne emisije, vrhunski dokumentarci te neke od najboljih humorističnih serija u povijesti, samo su dio sadržaja na RTL Kockici koje obožavaju sve generacije.

Image
Foto: RTL
Press/ 11.1.2019. u 13:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

11. siječnja 2014. godine, simbolično, u 11:01 sati, s emitiranjem je započela RTL Kockica - prvi domaći, besplatni specijalizirani kanal za djecu, mlade i obitelj, koji već pet godina ne prestaje oduševljavati zanimljivim programom koji je istovremeno edukativan i zabavan.

RTL Kockica dom je najzabavnijim crtanim filmovima, a u prvih pet godina kroz njezin su program prošli gotovo svi najlegendarniji animirani likovi u povijesti, od Pink Panthera, Toma i Jerryja, obitelji Kremenko, Garfielda i Pčelice Maje, pa sve do Malih letećih medvjedića i omiljenog A je to.

Maleni su gledatelji mogli uživati i u recentnim Disneyjevim animiranim naslovima za djecu i mlade, ali i onima koji u svijetu broje milijune malih obožavatelja, a na Kockici su po prvi put emitirani na nekom domaćem kanalu - 'Super Wings', 'PJ Masks', 'Zak Storm', 'Sammy i prijatelji' ili 'Miraculous: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka'.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

No RTL Kockica pravi je dokaz da se kvalitetan dječji program ne mora nužno sastojati samo od crtića. Od raznovrsnih projekata tijekom prvih pet godina emitiranja treba izdvojiti posebnost koja Kockicu izdvaja od ostalih domaćih kanala. Riječ je o edukativno-zabavnim emisijama domaće produkcije, kao što su 'Idemo u ZOO', 'Mali znanstvenici', 'Vremeplov', 'Crtež dana', 'Etno sat', 'Čarobni štapić' ili 'Mali izviđači'. Svaka nova epizoda one najmlađe podučava i potiče na kreativnost te upoznaje s poviješću, književnosti i kulturnom baštinom, znanosti i izumima ili pak životinjskim svijetom. Veliku ulogu u njihovu nastajanju imaju voditelji Tatjana Horvatić i Davor Balažin, koji marljivo smišljaju nove teme i posjećuju najzanimljivije lokacije.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

''Uvijek kada razmišljam o sadržaju i novim projektima gledam što bi klincima bilo zabavno i poučno, i ujedno što je meni bilo fora kada sam bio klinac. Bitno mi je da, kada se postavim u ulogu klinca, uspijem u sebi probuditi interes i radost. Onda s tim osjećajima pristupam sadržaju na kojem radim'', ističe Davor koji je na Kockici od prvoga dana. Njegova kolegica Tatjana stigla je godinu dana kasnije, no i za nju je ovo posao iz snova. ''Počela sam sasvim slučajno i zaljubila se u ovaj posao. Dječji svijet je zakon! Svi mi malo prebrzo odrastemo i postanemo opterećeni stvarima koje su rezervirane samo za odrasle. Doza dječjeg svijeta koju dobivam na poslu dobro mi dođe kao podsjetnik na one bitne stvari koje nas čine mladima u duši – smijeh, zabava, neopterećenost. ''

Image
Foto: RTL
Image
RTL

I dok su prijepodnevni i poslijepodnevni termini rezervirani uglavnom za one najmlađe, večer na Kockici idealna je za pravo obiteljsko druženje uz dugometražne animirane te igrane filmove vikendom, ali i vrhunske, nagrađivane BBC-jeve dokumentarce te najbolje humoristične serije u povijesti, kao što su 'Mućke', 'Zvonili ste, milorde', 'Dražesni pupoljci svibanjski' ili 'Da, ministre'.

Interakcija s djecom, vrijeme provedeno na terenu, kreiranje novih zabavnih sadržaja za najmlađe i televizijski klasici koji odraslima bude davne uspomene, dobitna su kombinacija koja ni nakon pet godina ne prestaje privlačiti na tisuće 'Kockića' svih generacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sretan rođendan, RTL Kockica!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
turbulentni dani

Hrvoje proveo noć sa Suzanom? Saznao da mu je skrivala istinu, rekao da ga ne privlači, a na kraju…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba