Ostalo

Vesela jesen na Kockici uz mnoštvo novih zabavnih crtića i zanimljivih edukativnih emisija za najmlađe

Pogledajte kojih 10 emisija i crtića ove jeseni stiže na Kockicu

RTL.TV
06.09.2019 10:18

'Jezikoslovci' – od9. rujna, od ponedjeljka do petkau 8:40 i 16:15

'Jezikoslovci' je novi zabavno-edukativni format iz tvornice RTL Kockice. Edukativno-zabavni serijal djeci će u prvoj sezoni približiti jedan od najpopularnijih svjetskih jezika - njemački . U svakoj epizodi mali, ali i veliki gledatelji će uz pomoć učiteljice i njezinih malih pomagača učiti jedno tematsko područje. Vidjet ćete da je lako i moguće za svega nekoliko minuta naučiti kako na njemačkom jeziku brojati, opisati kakvo je vani vrijeme, koji su dani u tjednu, te svladati nazive životinja, voća i povrća.

Jezikoslovci


'Jeste li znali' - uskoro na Kockici

'Jeste li znali' je televizijski format koji je nastao kao svojevrsni nastavak popularnog serijala 'Etno sat' , s ciljem upoznavanja kulturne baštine i zanimljivosti koje krije Hrvatska.

Serijal od 30 epizoda obiluje zanimljivim i edukativnim pričama o kućama poznatih izumitelja i pisaca, raznim zemljopisnim fenomenima, gastronomskim užicima, ali i muzejima koji vraćaju dašak prošlosti i služe kao podsjetnik na zanimljiva stara vremena.

I ovoga puta krećemo na put diljem Lijepe Naše. U Istri vas upoznajemo s pulskom Arenom, tražimo otiske dinosaurusa i šećemo ulicama grada umjetnika – Grožnjana. Uz Istru zajedno s nama istražite i predivnu Dalmaciju, središnju Hrvatsku te plodnu Slavoniju.

Etno sat


'Gormiti' -svakoga dana u 8:05 i 15:50

Nekoć davno, Vitezovi Gormiti , moćni branitelji svijeta Gorma , zaratili su s Darkanima . Uspjeli su pobijediti te prognati Darkane u Darkor. Zarobili su ih pomoću moći Elestara . No, sada je Elestar slomljen i njegove su krhotine raspršene po cijelome Gormu. Voidus , gospodar Darkana, privremeno može otvoriti male portale između Darkora i Gorma. Želi zaustaviti Gormite da ponovno sastave Elestar, jer sam se njime okoristiti kako bi trajno otvorio prolaz između dva svijeta, napao Gorm te zavladao svime. No, Riff , Ikor , Eron , Trek i Ao-Ki , petorica mladih Gormijana, pozvali su Gormite kako bi se suprotstavili Darkanima i njihovoj opakoj namjeri!


'Tomica i prijatelji' - od 23. rujna

Animirana serija prati brojne uzbudljive pustolovine lokomotive Tomice i njegovih brojnih prijatelja. Radnja se odvija na tajanstvenom otoku Sodoru, gdje sva vozila poput ljudi imaju svoju osobnost. Svijet u kojem živi Tomica i njegovi prijatelji idilično je mjesto gdje su dobro ponašanje i marljivost osnovne vrijednosti. Tomica i prijatelji prolaze kroz razne uzbudljive situacije, a sve to se odvija pod budnim okom Debeljkića, voditelja Željezničke postaje.


'Maša i Medvjed' - početkom listopada

Na RTL Kockicu stiže nova, 3. sezona koja dosad nije prikazana u Hrvatskoj , zabavnog animiranog serijala 'Maša i Medvjed' , o srčanoj djevojčici i ne baš pričljivom medvjedu punom razumijevanja. Maša i dobroćudni medo najbolji su prijatelji koji zajedno prolaze kroz razne avanture, uče i druže se. Ponekad njihov odnos dolazi na kušnju, ali na kraju se sve dobro završi zahvaljujući dobrom Medvjedu, koji će u svakom trenutku Mašu pokušati zaštititi i zaustaviti njezine ponekad i sulude ideje.

Maša i medvjed


'Miraculous: Pustolovine Bubamare i Crnog mačka' - nova sezona od 9. rujna, od ponedjeljka do petka u 15:25

Uživajte u novoj, 2. sezoni uzbudljive animirane serije koja je osvojila Teen Choice Awards nagradu za najbolju animiranu TV seriju 2018. godine.

Marinette i Adrien, naizgled obični pariški srednjoškolci kriju misterioznu tajnu, odabrani su da svoj grad spase od zlikovaca. Zahvaljujući magičnom dragulju Miraculousu, Marinette i Adrien transformiraju se u superjunake Bubamaru i Crnog Mačka te zajedno surađuju kako bi Pariz zaštitili od beskrupuloznog Hawka Motha koji na različite načine pokušava ukrasti Miraculous i oduzeti im moći, prijeteći kako će obične građane pretvoriti u negativce.


My Little Pony – nova, 3. sezona uskoro na Kockici

'My little pony' animirana je serija koja vas vodi u čarobnu zemlju ponija, pegaza i jednoroga. Maleni jednorog zvan Twilight Sparkle glavni je poni ove šarene priče koja se odvija u Equestriji . Princeza Celestia , vladarica Equestrije, odlučila je poslati malenu Twilight Sparkle u gradić Ponyville kako bi naučila pravu vrijednost prijateljstva. U Ponyvilleu Sparkle upoznaje svoje prijatelje ponije, među kojima su Applejack, Rarity, Fluttershy, Rainbow Dash i Pinkie Pie. Svaki od njih predstavlja jednu pozitivnu osobinu te upravo pomoću njih Sparkle spoznaje važnost prijateljstva.


Mickey Mouse Clubhouse – nova sezona uskoro na Kockici

Na Kockicu stižu nove avanture najpoznatijeg miša na svijetu i njegovih prijatelja. Mladi gledatelji pomagat će im i dalje u maštovitom rješavanju problema pa će tako naučiti sve o brojevima, bojama i slovima. Pustite mašti na volju i uživajte u pustolovinama prepunima nezaboravne glazbe, neprestanog smijeha i blještave čarolije u kojima će zabavu naći ne samo oni najmlađi, već i oni malo stariji.

Mickey mouse clubhouse


Lavlja straža – uskoro na Kockici

U Disneyjevoj produkciji stiže animirana serija o obožavanim likovima iz hita 'Kralj lavova'. Kion je Simbin i Nalin sin, Kiarin mlađi brat i princ Ponosne zemlje. Kao drugorođeno kraljevo dijete, Kion postaje vođa Lavlje straže, ekipe koja čuva njihovu zemlju i brani Krug života. Kion i njegovi prijatelji medojedni jazavac Bunga, nilski konj Beshte, gepard Fuli i čaplja Ono većinom brane svoj dom od hijene Janje i njegova klana.


Bakugan - uskoro na Kockici

'Bakugan' je animirani film koji je oduševio najmlađe gledatelje diljem svijeta. Crtana serija prati priču o prijateljima kojima čarobne karte doslovno padnu s neba i pozivaju ih da sudjeluju u igri zvanoj Bakugan.

bakugan