Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KOCKICA SLAVI 5. ROĐENDAN

Tatjana s RTL Kockice: 'U svijetu u kojem nas sa svih strana bombardiraju lošim vijestima, lijepo je raditi upravo suprotno'

RTL Kockica slavi svoj 5. rođendan, a ususret proslavi zamolili smo našu Tatjanu da nam otkrije kako je svakog dana raditi u tom divnom dječjem svijetu

Image
RTL.HR/ 7.1.2019. u 14:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tatjana Horvatić prepoznatljivo je lice RTL Kockice koju svakog dana viđamo na TV ekranima. I dok RTL Kockica ovog tjedna slavi svoj 5. rođendan, Tatjana ponosno ističe da je ona već četiri godine dio ovog divnog programa. Što ju je privuklo da se bavi ovim poslom, koji su joj izazovi, a što najdraži projekti, Tatjana nam je otkrila u velikom intervjuu.

Što te privuklo da radiš na ovom specifičnom sadržaju za klince?

Počela sam sasvim slučajno i zaljubila se u ovaj posao. Iako gledatelji ponekad misle kako radim isključivo voditeljski posao, nije tajna da mi je ponekad draži onaj koji prethodi samom snimanju – smišljanje sadržaja, organizacija snimanja, dogovaranje sa sugovornicima i ostala logistika.

Dječji svijet jedno je magično mjesto, kako se ti snalaziš u njemu?

Dječji svijet je zakon! Svi mi malo prebrzo odrastemo i postanemo opterećeni stvarima koje su rezervirane samo za odrasle. Tako da mi doza dječjeg svijeta koju dobivam na poslu dobro dođe kao podsjetnik na one bitne stvari koje nas čine mladima u duši – smijeh, zabava, neopterećenost.

Image
Foto:
Image

Redovito te na programu gledamo i u Čarobnom štapiću, koliko si trikova dosad naučila? 

Za vrijeme snimanja ove emisije bila sam najnapornija osoba na svijetu. Došla bih kući i prvo bih pokazala što sam tog dana naučila. Naime, tijekom snimanja ovog serijala napravili smo 150 trikova, međutim samo sam nekolicinu znala ponoviti. Osim toga, shvatila sam da sam strašno nespretna s kartama – u svoju obranu ima male ruke. 

Osim Čarobnog štapića, radiš (i radila si) na mnogim drugim projektima lokalne produkcije. Koji su ti najizazovniji? Misliš li da si, stvarajući ih, i sama nešto novo naučila?

Svaki projekt je izazov, ali super je vidjeti da si savladao nešto što ti je u početku predstavljalo prepreku. Ne želim se predstavljati kao osobu koja pred kamerama pliva kao riba u vodi jer mislim da je za to potrebno jako puno iskustva. Ipak, trenutno sam u fazi kada se pred kamerama osjećam ugodno i spremna sam na daljnji rast i rad na sebi.

Najviše sam naučila snimajući 'Etno sat'. U njemu smo radili s velikom brojem sugovornika od kojih je svaki zahtijevao poseban pristup, a i teme su bile šarolike pa sam sa svakim snimanjem punila i svoju riznicu znanja.

Image
Foto:
Image

Svakodnevno radiš na sadržaju za djecu, što te inspirira?

Ako govorimo u okvirima lokalne produkcije, inspiraciju pronalazim u činjenici kako mi stvaramo sadržaj koji ima isključivo pozitivan utjecaj na našu publiku. U svijetu u kojem nas sa svih strana bombardiraju lošim vijestima lijepo je raditi upravo suprotno – edukativne priče sa sretnim završetkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kockica ima mnoštvo zanimljivih animiranih serija, ali i dokumentaraca te klasika, što je tebi najdraže?

Osim lokalne produkcije koja izlazi direktno iz naše male tvornice zabave, volim pogledati neku od večernjih serija. Posebno se veselim 'Zvjezdanim stazama' koje smo nedavno počeli prikazivati.

Koji ti je animirani film ili lik bio najdraži dok si ti bila klinceza?

Najdraži lik mi je bio i ostao miš Jerry iz poznate animirane serije Tom & Jerry. Kao mala maštala sam o tome da živim s njim u njegovoj maloj mišjoj rupi – to mi se čini jako zabavno. Uz to, uvijek mi se sviđala njegova domišljatost.

Image
Foto:
Image

Što ti je najljepše u ovom poslu?

Najljepša je kreativna sloboda koju ti posao u televizijskoj produkciji dopušta. Na snimanjima često 'zaboravim' da sam na poslu jer radim nešto zabavno – to je najveće bogatstvo.

Image
Foto:
Image

Što bi poručila svim ''Kockićima'' koji redovito gledaju vaš program?

Voljela bih da ih naš sadržaj potakne da sami istraže i upoznaju svijet. Velik dio naših emisija predstavlja kulturu, tradiciju, sportove, način življenja koji je dostupan svima, samo nas treba nekada podsjetiti da se to. Zašto ne iskoristiti upravo televizijski sadržaj kao taj podsjetnik u svrhu poboljšanja kvalitete života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
turbulentni dani

Hrvoje proveo noć sa Suzanom? Saznao da mu je skrivala istinu, rekao da ga ne privlači, a na kraju…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba