Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NE PROPUSTITE!

VAFI & RAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, od četvrtka do nedjelje na Kockici

Na ovogodišnji festival pristigao je rekordan broj animiranih filmova, njih više od tisuću iz cijelog svijeta, točnije iz 85 zemalja!

Image
RTL TV/ 1.6.2020. u 16:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 Jedanaesti VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih ove godine će godine biti održan na ponešto drugačiji način nego što smo naviknuli. 

Rekordan broj filmova

Na ovogodišnji festival pristigao je rekordan broj animiranih filmova, njih više od tisuću iz cijelog svijeta, točnije iz 85 zemalja! Ovogodišnja zemlja partner je Irska, a uz udrugu Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina, glavni organizator festivala je treću godinu zaredom i Javna ustanova u kulturi Art-kino iz Rijeke.

U sklopu VAFI sekcije, u kojoj se natječu animirani filmovi djece i mladih u tri dobne skupine (MINI, MIDI i MAXI), pristiglo je 317 pravilno prijavljenih filmova iz 35 zemalja svijeta. Selekcijsku komisiju u VAFI  sekciji čine Jasenka Ježovita-Mlinarić, dugogodišnja članica i bivša voditeljica VANIME, te Slave Lukrov, predsjednik ASIFA Hrvatske i direktor Supertoon – internacionalnog festivala animiranog filma.

Posebne emisije na Kockici i RTLplayu

Zbog specifične situacije u kojoj se svijet trenutno nalazi ovaj puta gosti po prvi puta od osnivanja festivala neće gostovati u Varaždinu kao što smo dosad navikli, već će svih šest službenih projekcija iz VAFI sekcije biti prikazivano u posebno pripremljenim emisijama za televizijsko emitiranje. Tako će od četvrtka do nedjelje, od 4. do 7. lipnja, emisije biti prikazivane na nacionalnom nivou u sklopu kanala RTL Kockica te putem platforme RTLplay.

Festival ima i odgojnu komponentu koju su i ovog puta prepoznali UNICEF Hrvatske i Ured pravobraniteljice za djecu RH te portal medijskapismenost.hr, a njihove predstavnice čine žiri Plavog VAFI-ja. Plavi VAFI dodjeljuje se mladim autorima koji svojim filmovima promiču prava djece.

S druge strane RAFI sekcija gdje se natječu profesionalni animirani filmovi namijenjeni djeci i mladima i to u četiri skupine (0-6, 7-10, 11-14 i 15-18) bit će prikazani u Rijeci na jesen kad se za to stvore uvjeti, a najbolje će birati 20 članova žirija sastavljenih od djece i mladih. Selektorice u ovoj sekciji su Dubravka Kalinić Lebinec, dugogodišnja medijska pedagoginja, osnivačica i voditeljica VANIME, zatim Ana Sever, izvršna producentica varaždinskog dijela festivala i Barbara Zupičić, izvršna producentica riječkog djela festivala, koje će selektirati pravilno prijavljene animirane filmove koji će tada biti prikazivani u osam službenih projekcija.

Nakon što završe obje sekcije, pobjednički filmovi bit će prikazani u Varaždinu na javnim projekcijama koje će biti besplatne i otvorene za javnost, a u suradnji sa suorganizatorima Festivala, POU Varaždin, odnosno kinom GAJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prava mala remek-djela djece iz svih dijelova svijeta ne propustite od četvrtka do nedjelje u 11 sati te od četvrtka do subote u 15:30 sati na Kockici!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba