Ostalo

Zanimljive činjenice koje sigurno niste znali o seriji 'Kafić Uzdravlje': Sviđa vam se Samova kosa? E pa,...

Jednu od najpopularnijih serija ikad snimljenih gledajte od ponedjeljka do petka u 23:50 na Kockici.

RTL.hr
08.12.2020 16:17

Serija 'Kafić Uzdravlje!' jedna je od najpopularnijih serija ikad snimljenih, a prati kvartovski kafićSama Malonea, bivšegbacača Boston Red Soxa, koji je ujedno- i liječeni alkoholičar. Pomalo snobovska, lijepa i inteligentna Diane Chambers (Shelley Long) prisiljena je postati konobarica kad je zaručnik ostavi. I premda se neprestano natječe sa Samom, njih dvoje započinju ljubavnu vezu. Bar je mjesto okupljanja brojnih osebujnih likova, zaposlenika i stalnih posjetitelja, poput sarkastične konobarice Carle (Rhea Perlman) ili obožavatelja piva, sveznalice Cliffa (John Ratzenberger), koji ondje provode vrijeme, zabavljaju se i tuguju, dijeleći svoje probleme, zadovoljstva, životne uspone i padove. Kafić Uzdravlje njihov je drugi dom i mjesto ''gdje svatko zna tvoje ime''.

Serija je osvojila brojne nagrade, među njima5 Zlatnih globusa i čak 26 Emmyja, od ukupno 117 nominacija, a ovo je šest stvari koje možda niste znali o njoj!


1. Sam i Diane imaju uzore u stvarnom životu

Likovi Sama i Diane inspirirani su ljubavnom pričom Spencera Tracyja i Katharine Hepburn.


2. Što zapravo Norm pije?

Ne, nije pravo pivo! Zapravo je riječ o piću sličnom pivu koje ima samo tri posto alkohola i mnogo soli kako bi pjena ostala čvrsta.


3. Moćna trojka

Samo su Danson, Perlman i Wendt glumili u svih 275 epizoda serije.


4. Prava supruga glumila suprugu

Wendtova prava supruga, Bernadette Birkett, dala je glas njegovoj supruzi u seriji, Veri. Ona nikad nije viđena, samo joj se čuje glas.


5. Dlakava situacija

Ted Danson je nosio tupe.


6. Postoji dodatna epizoda

Snimljena je 276. epizoda serije koju je vidjela tek nekolicina ljudi. Traje samo 11 minuta i 53 sekunde, a američkoj vladi je služila kao sredstvo za promociju štednih obveznica.