Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SLAVE 5. ROĐENDAN

'Zna se dogoditi da uhvatim nečiji pogled i vidim kako im se otvore oči kada shvate da je to onaj striček s RTL Kockice'

Davor Balažin dio je RTL Kockice od prvog dana, a kako mu je proletjelo ovih pet godina na TV ekranima, otkrio nam je u simpatičnom intervjuu.

Image
RTL.HR/ 8.1.2019. u 15:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 „Tko bi rekao da je već prošlo pet godina? Tu sam od samog početka, sad kad se sjetim tog perioda, moram reći da je bilo stvarno zanimljivo jer se dotad nisam okušao u ovakvoj ulozi“, komentirao je presretno petu godišnjicu postojanja Kockice.

Što te privuklo da radiš na ovom specifičnom sadržaju za klince?

Oduvijek sam imao skrivenu želju raditi na televiziji. Jednom sam prilikom naišao na informaciju da se održava audicija za TV voditelje za dječji kanal i rekao sebi zašto ne probati. Uz to, nekako mi prirodno ide komunikacija s klincima i mogu se udubiti u njihov „svijet“ pa ako dobijem posao, bila bi to super kombinacija, rad na TV-u i to na programu za klince.

Image
Foto:
Image

Dječji svijet jedno je magično mjesto, kako se ti snalaziš u njemu?

Zbilja je nešto posebno. Zasad mislim da mi ide dobro. Nemam problema prilagoditi se njihovu načinu razmišljanja i ići tim tokom. Klinci su u biti vrlo jednostavni, odmah ti kažu što im se sviđa, a što ne. Po meni su za klince najbitnije dvije stvari, mašta i smijeh. Ako uspiješ u tome, onda si u njihovu timu.

Svakodnevno radiš na sadržaju za djecu, što te inspirira, kako otploviš u taj dječji svijet?

Uvijek kada razmišljam o sadržaju i novim projektima, gledam što bi klincima bilo zabavno i poučno, i ujedno što je meni bilo fora kada sam bio klinac. Bitno mi je da, kada se postavim u ulogu klinca, uspijem u sebi probuditi interes i radost. Onda s tim osjećajima pristupam sadržaju na kojem radim.

'Vremeplov' je jedan od onih formata koji je od početka na programu. Kako pronalazite informacije, događaje? Imate li kakvu malu dječju pomoć sa strane?

Da, 'Vremeplov' je jedan od prvih formata. Rado bih rekao da smo imali tim malih stručnjaka koji je s nama surađivao na projektu, ali nažalost nije bilo tako. Informacije smo tražili na internetu iz što pouzdanijih izvora i onda birali teme koje bi bile zanimljive i poučne za naše gledatelje.

Image
Foto:
Image

Prepoznaju li te klinci kad si negdje vani, kako reagiraju?

Zna se dogoditi da uhvatim nečiji pogled i vidim kako im se otvore oči kada shvate da je to onaj striček s RTL Kockice. Neki znaju prići i vole pitati sve što ima padne na pamet, a neki su sramežljiviji pa si onda međusobno šapću. Super je kada mogu popričati s njima i dobiti povratne informacije o tome što se njima sviđa.

Crteži dana na RTL dolaze u hrpama, koliko je teško odabrati one najbolje?

Crteži nam zbilja znaju dolaziti u velikom broju i pravi je izazov prikazati sve njih. Nekada u tome ne uspijemo, ali zato uvijek želimo ohrabriti klince da ne odustanu ako prvi put ne vide svoj crtež nego da probaju još koji put poslati. Svi oni zaslužuju veliku pohvalu za trud i upornost te im se ovom prilikom želim zahvaliti na tome. Što se tiče crteža koji se nađu u škrinjici, gledamo da to budu što kreativniji crteži s temama ili motivima prikazanim na način koji do sada još nismo vidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kockica ima mnoštvo zanimljivih animiranih serija, ali dokumentaraca i klasika, što je tebi najdraže?

Volim animirane serije i dokumentarce. Od animiranih serija fora su mi 'Super Wings' i 'A je to!', a od dokumentaraca bilo što vezano uz prirodu i životinje.

Image
Foto:
Image

Koji ti je animirani film ili lik bio najdraži dok si ti bio klinac?

'Kralj lavova' mi je bio fantastičan. Sjećam se da smo kao vrtić išli u kino gledati film kad je izašao. Baš sam bio oduševljen njime. Zapravo mi je to bio i prvi film koji sam gledao u kinu.

Što ti je najljepše u ovom poslu?

Ima jako puno stvari zbog kojih uživam u ovom poslu. Volim to što mogu raditi na različitim projektima, od povijesti, glazbe pa do sporta. Super je što radimo na vanjskim lokacijama, a ne samo u studiju, pa mogu upoznati puno zanimljivih ljudi. A tu je naravno i rad na kreativnosti koja se usavršava s godinama iskustva.

Što bi poručio svim ''Kockićima'' koji redovito gledaju vaš program?

Za početak bih se htio zahvaliti što nam pružaju veliku podršku time što prate naš kanal jer nam tako omogućavaju da i dalje možemo raditi zabavan i edukativan sadržaj za njih. Poručio bi im da što više istražuju svijet oko sebe, da postavljaju pitanja i traže odgovore, i da se zaokupe sa što pozitivnijim stvarima. To će im stvoriti temelj da izgrade svoj stav i da nađu nešto što ih ispunjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'MI SMO FINITO'

Silvana preuzela ulogu detektiva i istražila Dragoljuba i Ljiljanu: 'Nazvala sam hotel da provjerim jeste zajedno'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba