Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL KOCKICA

'Allo, 'allo!'

''Allo, 'allo!' je legendarna britanska BBC-jeva humoristična serija, koja se u originalnu prikazivala od 1982. do 1992. tijekom 9 sezona, tj. 85 epizoda...

Image
RTL TV/ 27.9.2019. u 14:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Autori serije su Jeremy Lloyd i David Croft. Unatoč općem mišljenju, svrha serije nije bila ismijavanje Drugog svjetskog rata, nego karikiranje ratnih filmova i televizijskih drama, posebno drame BBC-ja „Tajna vojska“, koja se bavila događajima i članovima  Pokreta otpora u kafeu u Bruxellesu.

Radnja serije odvija se tijekom Drugog svjetskog rata, a glavni lik je René François Artois (Gordon Kaye), vlasnik malog kafea u gradiću Nouvionu. Gradić su okupirali Nijemci, koji su iz njega pokrali sva vrijedna umjetnička djela, među kojima i prvi ikada napravljen sat s kukavicom te Van Klompovu sliku „Posrnula Bogorodica“.

Zapovjednik grada želi sliku zadržati za sebe pa je daje Renéu da je sakrije u svom kafiću. No sliku želi i Gestapo, koji šalje Otta Flicka (Richard Gibson) da je nađe. U isto vrijeme Renéov kafić služi kao skrovište dvojici hrabrih, ali priglupih oborenih britanskih pilota, a René je primoran raditi za Pokret otpora inače će biti ubijen zato što poslužuje Nijemce. René se također trudi balansirati između afera s konobaricama Yvette (Vicki Michelle), Mariom (Francesca Gonshaw) i Mimi (Sue Hodge) i braka s Edith (Carmen Silvera). 

Image

'Allo, 'allo!

humoristična serija
Ujedinjeno Kraljevstvo - 1988
Ponedjeljak - petak u 22.50 sati
Gledaj na
RTL TV/ 27.9.2019. u 14:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
RTL KOCKICA

Divlji u srcu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba