Filmovi

Ben Affleck je zbog filma dobio 20 kila mišića: 'Batman protiv Supermana: Zora pravednika' gledajte večeras na RTL-u

Film 'Batman protiv Supermana: Zora pravednika' gledajte večeras na RTL-u u 22:50

RTL.hr
22.01.2024 16:00

Bitka između Supermana (Henry Cavill) i Zoda u Metropolisu odvila se prije 18 mjeseci te su mnogi nastradali u nemilosrdnoj borbi. Sada se zbog tog događaja Bruce Wayne (Ben Affleck), koji je bio svjedok enormne destrukcije, pita skupa s ostalim Zemljanima je li Superman prijetnja za čovječanstvo. On kasnije otkriva da je ruski trgovac oružjem Anatoli Knyazev (Callan Mulvey) kontaktirao Lexa Luthora (Jesse Eisenberg). U isto vrijeme Luthor pokušava uvjeriti senatoricu June Finch (Holly Hunter) da mu dopusti uvoz kriptonita, koji je otkriven kada je Zod pokušao teraformirati Zemlju, kako bi se u budućnosti Zemlja mogla uspješno boriti s takvim prijetnjama. 

Glavne uloge u akcijskom hitu 'Batman protiv Supermana: Zora pravednika' tumače Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg i Gal Gadot, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Batman protiv Supermana: Zora pravednika
Batman protiv Supermana: Zora pravednika FOTO: RTL

Ben Affleck nosio je za ulogu Batmana modulator glasa u svom odijelu kako bi mu se promijenio glas. Naime, njegov prijatelj, redatelj Kevin Smith je dao tu ideju jer je smatrao da je Benov glas previsok za Batmana. 

Affleck uložio je dosta truda za ulogu Batmana kako bi doveo svoj izgled u red. Naime, dobio je 20 kilograma mišića i dosegao osam posto tjelesne masti.

Ben na početku nije bio siguran da će prihvatiti ponudu da utjelovi Batmana. Predomislio se nakon što mu je redatelj Zack Snyder objasnio svoju viziju filma. 

Superman u filmu ima samo 42 rečenice dijaloga. 

Henry Cavill zadao je puno posla kostimografima na snimanju filma. Naime, smatrali su da mu većina naočala dok glumi Clarka Kenta stoje previsoko na nosu pa su dali izraditi posebne naočale za njega. 

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Petra Meštrić reagirala na trenutke iz 'Braka na prvu'