Filmovi

Čarolija epskog putovanja: Zaplovite u svijet Međuzemlja uz 'Hobit' trilogiju na platformi Voyo

Donosimo djelić čarolije koja se krije iza nezaboravnih filmova 'Hobit' trilogije, od danas dostupnih na platformi Voyo!

RTL.hr
04.07.2024 17:00

Prequel  'Gospodaru prstenova', trilogija 'Hobit', slavnog redatelja Petera Jacksona, smještena je 60 godina prije nego što Frodo započne svoje epsko putovanje prema Mordoru. Epska saga koja se sastoji od tri dijela, 'Neočekivano putovanje', 'Smaugova pustoš' i 'Bitka pet vojski', na velika platna donosi avanture hobita Bilba Bagginsa u čarobnom svijetu Međuzemlja, a serijal filmova dostupan je za gledanje na plaformi Voyo!

Hobit
Hobit FOTO: RTL

Radnja bazirana na romanu slavnog J.R.R. Tolkiena, donosi priču o skromnom hobitu iz Shirea, Bilbou Bagginsu, koji se nevoljko upušta u nevjerojatnu avanturu s čarobnjakom Gandalfom i grupom patuljaka predvođenih Thorinom Hrastoštitom. Njihov cilj je povratiti Erebor, izgubljeno kraljevstvo patuljaka, koje je zauzeo zmaj Smaug. Putem se suočavaju s raznim opasnostima i izazovima, od trolova i goblina do ogromnih paukova i Smaugove vatre. 

Hobit: Neočekivano putovanje
Hobit: Neočekivano putovanje FOTO: RTL

Prvotno je bilo planirano da 'Hobit' bude snimljen u dva filma. Međutim, Peter Jackson je odlučio proširiti priču na trilogiju kako bi mogao detaljnije prikazati događaje i likove, uključujući one koji nisu bili prisutni u originalnom romanu. Jedan od takvih likova je lik Tauriel, kojeg glumi Evangeline Lilly. Njezin lik stvoren je posebno za trilogiju kako bi se dodala nova dinamika i ljubavna priča, što je unijelo svježinu u već poznatu priču. 

Mnogi glumci iz trilogije 'Gospodar prstenova' vratili su se kako bi ponovno utjelovili svoje likove. Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollum), Hugo Weaving (Elrond), Cate Blanchett (Galadriel) i Orlando Bloom (Legolas) ponovno su zasjali na velikom platnu, donoseći sa sobom dio čarolije prvih filmova. 

Hobit: Neočekivano putovanje
Hobit: Neočekivano putovanje FOTO: RTL

Osim što je ponovno oživio lik Golluma, Andy Serkis preuzeo je ulogu redatelja druge ekipe. Bio je odgovoran za snimanje dodatnih scena i akcijskih dijelova, čime je dao značajan doprinos filmskoj produkciji. 

Martin Freeman, koji je utjelovio Bilba Bagginsa, morao je balansirati snimanje Hobita' s njegovom ulogom dr. Watsona u popularnoj seriji 'Sherlock'. Njegov raspored bio je posebno prilagođen kako bi mogao sudjelovati u oba projekta, što je bio izazov vrijedan truda. 

Hobit: Neočekivano putovanje
Hobit: Neočekivano putovanje FOTO: RTL

Veći dio trilogije snimljen je na spektakularnim lokacijama diljem Novog Zelanda. Ovi pejzaži nisu samo oduzimali dah, već su i savršeno prenijeli čarobni svijet Međuzemlja na veliki ekran, dodatno privlačeći obožavatelje iz cijelog svijeta. 

Spektakularnu 'Hobit' trilogiju 'Neočekivano putovanje', 'Smaugova pustoš' i 'Bitka pet vojski' gledaj na platformi Voyo i to bez reklama!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: