Filmovi

Film su posvetili čovjeku koji je poginuo na setu: Film 'Opasan let' gledajte večeras na RTL-u

Film 'Opasan let' gledajte večeras na RTL-u u 22:30

RTL.hr
18.02.2024 16:00

Nakon Pustinjske oluje narednik Cameron Poe (Nicolas Cage) vraća se kući trudnoj supruzi Triciji (Monica Potter). Te noći trojica pijanih muškaraca napadnu Triciju te Cameron, braneći suprugu, ubije jednog od napadača. Nakon osam godina izlazi iz zatvora te se ukrcava na let kući u zrakoplovu poznatom kao Jailbird. S njim putuje i prijatelj iz zatvora Mike O'Dell (Mykelti Williamson). Većina zatvorenika na letu opasni su osuđenici koje se prebacuje u zatvor visoke sigurnosti. Na okupu su masovni ubojica William Bedford (Nick Chinlund), serijski ubojica Green (Steve Buscemi), serijski silovatelj  Baca (Danny Trejo), bivši general i član Black Guerrille Nathan Jones (Ving Rhames) te kriminalac Cyrus Grissom (John Malkovich). Let je pod kontrolom Vincea Larkina (John Cusack), a tu su i agenti DEA-e Duncan Malloy i Willie Sims, koji idu po tajne informacije kod narkobosa Francisca Cindina.

Glavne uloge u filmu 'Opasan let' tumače Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich i Steve Buscemi, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Opasan let
Opasan let FOTO: Profimedia

John Malkovich bio je nezadovoljan tijekom produkcije jer se scenarij gotovo svakodnevno prepravljao i nije imao pojma što će na kraju biti s njegovim likom. 

Dave Chappelle je improvizirao mnoge svoje scene. 

Film je posvećen Philu Swartzu, specijalistu za efekte koji je preminuo tijekom snimanja, kada ga je srušeni avion zgnječio.

Nicolas Cage putovao je u Alabamu kako bi radio na svom naglasku.

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':