Filmovi

Julia i Hugh bili su jedini i pravi izbor za uloge: 'Ja u ljubav vjerujem' gledajte večeras na RTL-u

Romantičnu komediju 'Ja u ljubav vjerujem' gledajte večeras na RTL-u u 23:35

RTL.hr
15.03.2024 17:00

William Thacker ima malu knjižaru u popularnom Notting Hillu, gdje i živi zajedno s ekscentričnim Velšaninom Spikeom. Jednoga dana knjižaru posjeti poznata američka glumica Anna Scott i kupi knjigu od Williama. Nekoliko minuta kasnije oni nalete jedno na drugo na ulici i u tom sudaru William prolije sok po njezinoj bluzi. Kako stanuje u blizini, pozove je da pođe k njemu i malo se uredi, na što Anna i pristane. Tada nisu ni slutili da će im se jako brzo dogoditi romansa koja se protivi svim stereotipima.

Ja u ljubav vjerujem
Ja u ljubav vjerujem FOTO: RTL

Glavne uloge u romantičnoj komediji 'Ja u ljubav vjerujem' tumače Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe, Rhys Ifans, James Dreyfus i Dylan Moran, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Tijekom scene večere za rođendan, Annu Scott pitaju koliko je zaradila na svom posljednjem filmu i ona odgovori 15 milijuna dolara. To je iznos koji je Julia Roberts dobila za svoju ulogu u 'Ja u ljubav vjerujem'. 

Kuća s plavim vratima u kojoj živi lik Williama nekad je pripadala scenaristu ovog filma Richardu Curtisu.

Ja u ljubav vjerujem
Ja u ljubav vjerujem FOTO: RTL

Julia Roberts bila je "jedini i pravi" izbor za ulogu Anne, no Roger Michell i Duncan Kenworthy nisu očekivali da će je prihvatiti. Agent je Juliji rekao da je to "najbolja romantična komedija koju je ikada pročitala". Roberts je rekla da je nakon čitanja scenarija odlučila da mora snimiti taj film.

Odluka da se angažira Hugh Grant za ulogu Williama bila je jednoglasna. Naime, Grant i scenarist imaju divan odnos glumca i scenarista. Redatelj rekao je: "Hugh bolje od bilo koga drugog izvodi Richardove scenarije, a Richard piše za Hugha bolje od bilo koga drugog". 

Scenarist Richard Curtis rekao je da je Anna Scott kombinacija Grace Kelly i Audrey Hepburn.

Hugh Grant hodao je po setu žaleći se da je glas Julie Roberts "znatno niži" od njegovog. Na početku snimanja filma, Grantov glas bio je viši nego obično jer je bio nervozan.

Ponudu filmova pogledajte i na plaformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'BRAKA NA PRVU':