Filmovi

NASA prikazuje ovaj film tijekom obuke: 'Armagedon' pogledajte večeras na RTL-u

Film 'Armagedon' pogledajte večeras na RTL-u u 22:15

RTL.hr
09.03.2024 17:00

Velika kiša meteora u orbiti je uništila space shuttle Atlantis te se obrušila na okolicu sjevernog Atlantika i razorila New York. Pomoću teleskopa Hubble NASA dozna da je kiša meteora stigla iz pojasa asteroida veličine Teksasa, a najgora vijest je što taj asteroid juri prema Zemlji te će se s njom sudariti za 18 dana i prouzročiti kataklizmu. Znanstvenici NASA-e, na čelu s Danom Trumanom (Billy Bob Thornton), osmisle plan koji uključuje termonuklearnu detonaciju na samom asteroidu, koja bi ga trebala podijeliti na dva dijela koji bi tada zaobišli Zemlju. Da bi se taj plan sproveo u djelo, potrebno je savjetovati Harryja Stampera (Bruce Willis), najboljeg bušača nafte na svijetu, koji, pak, zatraži pomoć A.J.-ja Frosta (Ben Affleck), Rockhounda (Steve Buscemi), Maxa Lennerta (Ken Hudson Campbell), Charlesa "Chicka" Chapela (Will Patton), Beara (Michael Clarke Duncan), Freddieja Noonana (Clark Heathcliff Brolly) i Oscara Choija (Owen Wilson). NASA planira lansirati dva space shuttlea, koji će letjeti prema Mjesecu kako bi se približili asteroidu sa stražnje strane.

Glavne uloge u filmu 'Armagedon' tumače Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck, Liv Tyler, Will Patton, Steve Buscemi, William Fichtner i Owen Wilson, a ovo su neke zanimljivosti o snimanju. 

Armagedon
Armagedon FOTO: RTL

NASA prikazuje film 'Armagedon' tijekom svog programa obuke za menadžment. Novim menadžerima daje se zadatak da pokušaju uočiti što više pogrešaka kod upravljanja. 

Bruce Willis je rekao da mu se nije svidio stil režiranja Michaela Baya i da ne želi više nikad s njim surađivati. 

Lansiranja shuttlea snimana su uživo. Disneyju je dopušteno postavljanje 16 kamera posvuda. Kamera na lansirnoj rampi toliko je snažno protresena da su svi vijci ispali iz objektiva te je morala biti vraćena u kutiji s dijelovima koje su ponovno sastavili.

Pas iz uvodne scene bio je posebno dresiran da uništava lutke Godzille.

Liv Tyler je dva puta odbila ulogu Grace Stamper prije nego što ju je konačno prihvatila.

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':