Filmovi

Popularni crtani lik ima zvijezdu na Stazi slavnih: 'Shreka' gledajte danas na RTL-u

Igrani film 'Shrek' pogledajte danas na RTL-u u 13 sati

RTL.hr
16.03.2024 10:00

Shrek je ljudožder koji u šumi živi sam i mrzi ljude. Kada lord Farquaad, vladar Duloca, progna sva bića iz bajki u šumu, Shrek odjednom više nije sam i njegov dom postane skloništem za izbjeglice, što ga neizmjerno živcira. Naime, sve što Shrek želi je da ga ostave na miru, a to je trenutačno nemoguće. Shrek traži od lorda Farquaada da primi natrag bića iz bajke, na što ovaj pristane, uz jedan uvjet: ako mu Shrek dovede princezu Fionu kako bio on, ženidbom s njom postao kralj.

Shreku je glas posudio Mike Myers, princezi Fioni Cameron Diaz, Eddie Murphy magarcu te John Lithgow lordu Farquaadu, a ovo su neke zanimljivosti o popularnom animiranom filmu. 

Shrek
Shrek FOTO: RTL

Glavni glumci nikada se nisu susreli tijekom snimanja 'Shreka'. Svi su čitali svoje dijelove odvojeno, s čitačem koji im je govorio replike. John Lithgow rekao je da, iako mu je bilo užitak glumiti Lorda Farquaada, bio jerazočaran što nikada nije uživo radio i sreo se s Mikeom Myersom, Cameron Diaz i Eddiejem Murphyjem.

Chris Farley je prvotno bio odabran za ulogu Shreka i snimio je gotovo sav dijalog. No nakon njegove smrti, uloga je dodijeljena Chrisovom kolegi iz emisije 'Saturday Night Live', Mikeu Myersu. 

Shrek je dobio svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu.

Eddie Murphy kaže da animirani film 'Shrek' spada među njegove najbolje angažmane. 

Scena u kojoj princeza Fiona podrigne napisana je nakon snimanja tijekom kojeg je Cameron Diaz podrignula nakon što je pila gazirani sok. Eddie Murphy je improvizirao magareću reakciju na to: "Ona je jednako odvratna kao i ti!"

Ponudu filmova pogledajte i na plaformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':