Filmovi

Sedam zanimljivosti o filmskom hitu 'Nož u leđa': Džemper slavnog glumca postao je internetska senzacija

Film 'Nož leđa' pogledajte na platformi Voyo i večeras na RTL-u u 23:20

RTL.hr
25.03.2024 17:00

Obitelj Harlana Thrombeya (Christopher Plummer), bogatog pisca misterija, okupila se na proslavi njegovog 85. rođendana u vili u Massachusettsu. No sljedećeg jutra domaćica Fran pronalazi slavljenika prerezanog vrata. Policija misli da je slavni pisac počinio samoubojstvo, no privatni detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) ne dijeli to mišljenje. Istražujući doznaje da su odnosi unutar obitelji bili daleko od idealnih te da je Harlan na dan smrti prijetio razotkrivanjem prevare svog zeta Richarda (Don Johnson), da je prekinuo dotok novca snahi Joni (Toni Collette) jer ga je krala, da je otpustio sina Walta (Michael Shannon) iz izdavačke kuće te se posvađao s unukom Hughom Ransomom (Chris Evans).

Glavne uloge u kriminalističkoj drami 'Nož u leđa' tumače Daniel Craig, Toni Collette, Chris Evans, Ana de Armas, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon i Don Johnson, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Nož u leđa
Nož u leđa FOTO: RTL

Redatelj Rian Johnson opisao je ulazak Chrisa Evansa dok ga okružuju psi koji laju tijekom čitanja oporuke jedan od trenutaka najbolje glume jer je dobro poznato da "psi vole Chrisa Evansa, a Chris Evans voli pse."

Rian Johnson strogo je kontrolirao koliko svaki glumac zna o scenariju kako bi osigurao da neki od njih budu jednako zbunjeni kao i likovi koje tumače. 

M. Emmet Walsh zamijenio je Rickyja Jaya koji je preminuo 24. studenog 2018. dok je trajalo snimanje. Jayova crnobijela fotografija vidi se nekoliko sekundi neposredno prije nego što se Walsh prvi put pojavljuje pred kamerom.

Daniel Craig osjećao je dobru kemiju na setu s Anom de Armas pa je zbog toga angažirana kasnije u filmu o Jamesu Bondu 'Za smrt nema vremena'. 

Nož u leđa
Nož u leđa FOTO: RTL

Chris Evans je svom psu Dodgeru nabavio džemper koji izgleda kao onaj koji je nosio u filmu. Evans je imao na sebi bijeli pleteni džemper i brzo je postao senzacija na internetu. 

Za eksterijer Harlanove kuće korištena je vikendica u gotičkom stilu izvan Bostona, no interijer je snimljen u Ames Mansion, imanju od 1,200 hektara koje je pripadalo Blanche Ames Ames, izumiteljici, umjetnici i aktivistici za prava žena. Obitelj, koja živi ondje, bila je prisutna tijekom snimanja filma.  "Većinom bi se družili u svojoj kuhinji s Jamie Lee Curtis dok je rješavala križaljke", ispričao je redatelj Johnson. Treća lokacija koja je korištena je filmski studio koji je prikazivao Harlanov ured.

Harlanov portret nije bio spreman kad je krenulo snimanje filma, a kasnije je dodana pomoću kompjuterske tehnologije. 

Kriminalističku dramu 'Nož u leđa' gledajte na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':