Filmovi

Sedam zanimljivosti o kultnom filmu 'Zgodna žena': Richard je htio odbiti ulogu, ali zbog Julije se predomislio

Romantičnu komediju 'Zgodna žena' pogledajte večeras na RTL-u u 20:15

RTL.hr
23.03.2024 13:00

Edward (Richard Gere) je bogati biznismen kojemu je specijalnost preuzimanje kompanija i njihova rasprodaja.  Na poslovnom putu u Los Angeles, tražeći put prema Beverly Hillsu on se zabunom nađe na Hollywood Boulevardu, na kojem susreće prostitutku Vivian Hard (Julia Roberts) koja pomisli da je Edward u potrazi za dobrim provodom. No on samo želi da mu Vivian pokaže Los Angeles. Očaran  njome, on joj ponudi da provede noć u njegovom apartmanu, u kojem je iznenadi šampanjcem i cvijećem. Idućeg jutra predloži joj da ostane s njim cijeli tjedan i da ga prati na društvenim događanjima.

Glavne uloge u romantičnoj komediji 'Zgodna žena' tumače Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander, Ralph Bellamy i Laura San Giacomo, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Zgodna žena
Zgodna žena FOTO: RTL

Richard Gere i Julia Roberts osjećali su kemiju pri prvom susretu, no on nije planirao prihvatiti ulogu. Razgovarao je telefon i želio odbiti ponudu, a u tom trenutku mu je Julia poslala poruku na papiriću s riječima: "Molim te, reci da". On je tada odlučio prihvatiti ulogu. 

Gere u filmu zaista svira klavir i sam je skladao tu skladbu. 

U sceni u kadi u kojoj Vivian pjeva, korišteno je puno deterdženta kako bi se napravilo mnoštvo gustih mjehurića. Deterdžent je bio toliko jak da je isprao crvenu boju iz kose Julie Roberts. Morala je ponovno obojiti kosu kasno te noći.

Zgodna žena
Zgodna žena FOTO: RTL

Opera na koju Richard Gere vodi Juliju Roberts je 'La Traviata', o prostitutki koja se zaljubljuje u bogatog muškarca.

Ogrlica koju lik Vivian nosi u operi vrijedna je 250.000 dolara. Tijekom snimanja, zaštitar iz draguljarnice, opremljen pištoljem, stalno je stajao iza redatelja.

Između Richarda Gerea i Julije Roberts u stvarnom životu je 18 godina razlike. Tijekom snimanja imali su 40 i 22 godine.

Zahtjev Vivian kada prvi put ulazi u Edwardov penthouse da izuje svoje čizme na visoku petu, bio je ideja Julije Roberts. Naime, boljele su je noge.

Ponudu filmova pogledajte i na plaformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':