Filmovi

Uzbudljiv i zagonetan znanstveno-fantastičan film: 'Mračne umove' gledajte večeras na RTL-u

Film 'Mračni umovi' pogledajte večeras na RTL-u u 23:20

RTL.hr
24.01.2024 15:00

Smrtonosna nepoznata bolest napada djecu i mlade. Većina oboljelih ne preživi, no oni koji se uspiju oduprijeti, steknu neobične sposobnosti, supermoći zbog kojih su smješteni u posebne logore te podijeljeni u skupine ovisno koju su nadnaravnu moć stekli; visoku inteligenciju, sposobnost telekineze, moć kontroliranja struje ili vatre te sposobnost telepatije i kontrole uma. Djevojka Ruby Daly (Amandla Stenberg) može prodrijeti u um te je takva, prema procjeni odraslih, preopasna da bila ostavljena na životu. No ipak, ona uspije ući u misli doktora te ga uvjeriti da je svrsta u neku drugu skupinu. Šest godina kasnije Ruby bježi iz zatvora uz pomoć skupine koje se naziva Children's League, s nijemom djevojčicom Zu (Miya Cech), koja je odvodi Liamu (Harris Dickinson) i Charlesu (Skylan Brooks), koji žele stići do utočišta East River.

Glavne uloge u znanstveno-fantastičnom filmu 'Mračni umovi' tumače Amandla Stenberg, Harris Dickinson, Mandy Moore i Patrick Gibson.

Mračni umovi
Mračni umovi FOTO: RTL

 

Povlačenje paralela i usporedbi 'Mračnih umova' s filmovima 'X-Men', Igre gladi', 'The Maze Runner', koje smo sve odreda gledali na RTL-u, su neizbježne, no ipak, ovaj izvrsni distopijski znanstveno-fantastični film, koji je snimila Jennifer Yuh Nelson, do tada hvaljena u sasvim drugačijem žanru, animiranim 'Kung fu panda 2' i 'Kung fu panda 3', ipak donosi svoju originalnu priču. Ovo uzbudljivo i zagonetno ostvarenje prvenstveno cilja na mlađu populaciju, a nastalo je prema istoimenom romanu Alexandre Bracken i produkciji Dana Levinea i Shawna Levyja, producenta jedne od najpoznatijih serija posljednjih godina – 'Stranger Things', koja se također dotiče nadnaravnih tema i u kojoj su glavne uloge podijeljene tinejdžerima. 

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'LJUBAV JE NA SELU': Bili smo u ljubavnom gnijezdu Miroslava i Gabi