Filmovi

Zaljubili su se na setu akcijskog hita, ali nisu si dali priliku: 'Brzinu' gledajte večeras na RTL-u

Film 'Brzina' gledajte večeras na RTL-u u 22:15

RTL.hr
02.03.2024 18:00

Jack Traven (Keanu Reeves) policajac je u specijalnim jedinicama, neustrašive prirode i izuzetnog poznavanja kriminalnog uma. Sve to i nešto sreće održalo ga je na životu. No, Jackova sreća sada mora proći ultimativni test: zarobljen je u jurećem autobusu koji će eksplodirati ako kazaljka padne ispod 50 milja/sat.

Glavne uloge u akcijskom hitu 'Brzina' tumače Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock, Joe Morton, Alan Ruck i Jeff Daniels, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Brzina film
Brzina film FOTO: RTL

Keanu Reeves je slučajno razbio staklo na vratima autobusa na početku potjere, ali redatelju Janu de Bontu se svidio taj potez i odlučio ga je ostaviti u filmu. 

Sandra Bullock učila je voziti autobus zbog filma i položila je vozački ispit iz prvog pokušaja. 

Glumci su imali kreativne slobode pa je tako Sandra improvizirala scenu sa žvakačom glumom na sjedalu u autobusu. 

Brzina
Brzina FOTO: RTL

Kako bi odradili što vjernije svoje uloge, Keanu Reeves i Jeff Daniels trenirali su s pripadnicima SWAT-a, specijalne jedinice unutar američkih policijskih snaga koja se koristi za rješavanje izuzetno visokorizičnih situacija koje nadilaze kapacitete redovne policije. 

Keanu je odradio 90 posto vratolomija sam i dvojnik mu je uskako samo u najtežim scenama. 

Renny Harlin i Quentin Tarantino dobili su ponudu da režiraju film, ali su odbili. Kasnije je Tarantino otkrio da mu je 'Brzina' jedan od omiljenih filmova. 

Za snimanje filma bilo je potrebno deset autobusa. 

Reeves prvotno nije bio zainteresiran za ulogu u akcijskom filmu, ali ga je redatelj Jan De Bont uvjerio da će biti zabavno i da će moći raditi puno vratolomija. 

Keanu Reeves i Sandra Bullock zaljubili su se jedno u drugo tijekom snimanja, ali nikada nisu smogli hrabrosti to priznati, a saznalo se desetljećima kasnije u emisiji Ellen DeGeneres.

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':