Filmovi

Zbog filma je postao bolji od profesionalnih vojnika: Triler 'John Wick 2' pogledajte večeras na RTL-u

Akcijski triler 'John Wick 2' pogledajte večeras na RTL-u u 20:15

RTL.hr
25.02.2024 13:00

Samo četiri dana nakon događaja iz prvog dijela, umirovljeni plaćeni ubojica John Wick (Keanu Reeves) odlazi po svoj 1969. Ford Mustang Mach 1, koji se nalazi u autosalonu u vlasništvu Abrama Tarasova, Viggovog brata. Riješivši se Tarasovih ljudi, voljenim autom, koji je u tom procesu poprilično izudaran, John se vraća kući u namjeri da jednom zauvijek ostavi oružje. Nakon što Mustang ostavi na autoservisu, Johna posjećuje talijanski mafijaš Santino D'Antonio (Riccardo Scamarcio) i traži od  njega da izvrši zadatak prema ugovoru, tj. prema obećanju koje je dao i koje je dužan poštovati. Dogovor mu je ranije omogućio da se oženi s Helen i konačno povuče iz posla plaćenog ubojice. No John odbija, izjavivši da je u mirovini. U znak odmazde Santino uništi Johnovu kuću ispalivši granatu iz ručnog bacača.

Glavne uloge u akcijskom trileru 'John Wick 2' tumače Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne, Ian McShane, John Leguizamo, Ruby Rose i Riccardo Scamarcio. 

John Wick 2
John Wick 2 FOTO: Profimedia

Keanu Reeves je sam izveo oko 95 posto kaskaderskih scena u filmu. Jedine kaskaderske scene koje nije izveo su one u kojima Johna Wicka udari automobil i ona u kojoj pada niz stepenice.

Keanu je trenirao tri mjeseca da bi se pripremio za ulogu. Njegov trening uključivao je judo, brazilski jiu-jitsu, streljaštvo i vožnju. Instruktori su komentirali da je na kraju svog treninga Reeves lako mogao biti taj koji ih trenira, a njegove vještine bile su bolje od većine iskusnih profesionalnih vojnika.

Keanu je doveo Petera Stormarea kako bi glumio brata glavnog negativca iz prvog filma. 

Chad Stahelski i Keanu Reeves slažu se da je jedna od tajni nasilja u John Wicku započeti s nečim smiješnim, završiti s nečim smiješnim i ispuniti međuprostor što većom brutalnošću koju mogu postići.

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':