Filmovi

Zbog ovog filma je kći Clinta Eastwooda postala meta progonitelja: Triler 'Na rubu' gledajte večeras na RTL-u

Gledajte triler 'Na rubu' večeras na RTL-u 23 sata

RTL.hr
27.02.2024 17:00

Nepoznati muškarac uhodi djevojku (Jamie Rose), koja se vraća kući s rođendanske zabave. Ona ispusti poklon, a policajac u blizini podigne ga te se ponudi odnijeti ga do njezinog kućnog praga. No policajac je zapravo prerušen stalker. Idućeg dana razvedeni policajac iz New Orleansa Wes Block (Eastwood) igra se sa svojim kćerima kada primi poziv i odlazi na mjesto zločina. Tamo ugleda djevojku zadavljenu u svom krevetu. Otisaka prstiju nema, a otkriveno je da ubojica nije žurio sa zločinom.

Glavne uloge u trileru 'Na rubu' tumače Clint Eastwood, Geneviève Bujold, Dan Hedaya i Alison Eastwood, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Na rubu
Na rubu FOTO: RTL

Sandra Locke, partnerica Clinta Eastwooda glumila je s njim u šest filmova, uključujući i 'Na rubu'. Nije imala glavnu žensku ulogu u nijednom od njih, iako ih je on režirao, a u jednom trenutku su iz filmskog studija savjetovali Clintu da više ne snima filmove s njom jer je javnost umorna od toga da se pojavljuju zajedno. 

Eastwoodovu kćer Alison, koja je glumila u filmu, proganjao je 1990. Novozelanđanin Mike Joynson koji je navodno postao opsjednut njome nakon što je pogledao ovaj film.

Na rubu
Na rubu FOTO: Profimedia

Film je izvorno bio smješten u San Franciscu, ali budući da je taj grad bio povezan s filmskim hitom 'Prljavi Harry', za lokaciju je New Orleans.

Clint Eastwood je istovremeno imao afere s nekoliko glumica koje su se pojavile u filmu, uključujući Jamie Rose.

Navodno je Clint Eastwood preuzeo većinu režije jer je smatrao da je Richard Tuggle bio prespor iza kamere. U skladu s ugovorom, Tuggle je i dalje zadržao zasluge za režiju.

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':