Filmovi

Zbog uloge se družio s pravnicima: Hit-film 'Đavolji odvjetnik' gledajte večeras na RTL-u

Film 'Đavolji odvjetnik' gledajte večeras na RTL-u u 22:45

RTL.hr
23.01.2024 15:00

Za mladog odvjetnika, Kevina Lomaxa (Keanu Reeves), suđenje nije proces dokazivanja krivnje ili nedužnosti, već gladijatorska arena u kojoj je jedino bitno odnijeti pobjedu. Nakon šezdeset dobivenih slučajeva zaredom, Lomax dobiva poziv od najveće i najpoznatije njujorške odvjetničke kompanije. Lomax napušta Floridu i odlazi u New York zajedno sa suprugom, prelijepom Mary Ann (Charlize Theron) i upoznaje karizmatičnog predsjednika tvrtke, Johna Miltona (Al Pacino). Primamljivu ponudu naizgled je nemoguće odbiti, no Mary Ann nimalo se ne dopada novo ozračje, prepuno luksuza i izopačenog morala. Kevin ne može odoljeti pozivu, nesvjestan kako stoji pred vratima pakla...

Glavne uloge u trileru 'Đavolji odvjetnik' tumače Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron i Jeffrey Jones, a ovo su neke zanimljivosti o filmu. 

Keanu Reeves prihvatio je nižu plaću za ulogu Kevina Lomaxa kako bi producenti mogli platiti traženi honorar Alu Pacinu. Pacino je to kasnije doznao i odlučio donirati isti iznos svoje plaće u dobrotvorne svrhe.

Zanimljivo je i da je Al Pacino odbio pet puta ulogu u filmu. Pristao je tek kad su napravljene neke preinake u scenariju. 

Boksački meč na koji su u filmu otišli Lomax i Milton, nije bio gluma, već boksački meč svjetskog prvenstva. Borba se odvila 4. listopada 1996. u Madison Square Gardenu u New Yorku. Roy Jones Jr. borio se s Bryantom Brannonom.

Charlize Theron dugo je razmišljala o tome želi li se pojaviti potpuno gola u 'Đavoljem odvjetniku' nakon što je odbila angažman u filmu 'Showgirls' upravo zbog toga.  Pristala jer joj se svidio njezin lik Mary Ann Lomax.

Keanu Reeves se pripremao za svoju ulogu tako što je provodio vrijeme družeći se s odvjetnicima obrane u New Yorku.

Iako glume par koji je sličnih godina, Keanu Reeves je tijekom snimanja imao 31, a Charlize Theron 21 godinu.

Ponudu filmova pogledajte i na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'LJUBAV JE NA SELU': Bili smo u ljubavnom gnijezdu Miroslava i Gabi