Novosti

Luka Plantić u meču za WBC titulu u supersrednjoj kategoriji!

Luka Plantić protiv Jacka Cullena borit će se WBC International titulu u supersrednjoj kategoriji, a meč gledajte uživo na RTL2 i platformi Voyo

RTL.hr
03.04.2024 10:17

Na 11. Universum Boxing Night u Aschaffenburgu, u Frankenstolz Areni 6. travnja naš Luka Plantić ima priliku napraviti velik iskorak u karijeri! Čeka ga važan meč protiv 30-godišnjeg Britanca Jacka Cullena. Luka Plantić ima priliku potvrditi se kao velika nada supersrednje kategorije, a važan meč gledatelji mogu pogledati uživo na RTL2 od 22 sata te uživo na platformi Voyo, koja će ponuditi i ostale borbe velikog eventa.

Kao amater Luka Plantić osvojio je brončanu medalju na Europskom amaterskom boksačkom prvenstvu 2022. u poluteškoj kategoriji te brončanu na Olimpijskim igrama 2014., a sada iza sebe ima sedam profesionalnih pobjeda, posljednju protiv Argentinca Diega Ramireza u listopadu prošle godine u Solinu.

Luka Plantić i Jack Cullen
Luka Plantić i Jack Cullen FOTO: RTL

Protiv Jacka Cullena Plantić će se boriti za WBC International titulu u supersrednjoj kategoriji. Opasan britanski boksač Jack Cullen (22-5-1)  bivši je prvak Britanije i Commonwealtha u supersrednjoj kategoriji, 24. boksač prema Box.Rec i drži tri pozicije bolje mjesto od Plantića, koji se nalazi na 27. mjestu, ali koji je i tri godine mlađi od iskusnog 30-godišnjeg Cullena. Cullen je posljednji meč imao u siječnju ove godine u Manchesteru kada je izgubio na bodove protiv Britanca Zacka Chellija nakon što je zaradio posjekotinu iznad lijevog oka te je morao predati britanske pojaseve. Sada je spreman pokazati da može osvojiti novi pojas. 

Prema tome, Plantić i Cullen imaju pregršt motivacije i željni su dokazivanja. Dok se Cullen sprema vratiti na pobjedničke staze, Plantić želi napraviti prvi važan korak prema velikoj karijeri stoga gledatelje sigurno očekuje borba do posljednje daha.

Borbe velikog eventa  11. Universum Boxing Night gledajte na RTL2 i platformi Voyo 6. travnja!