Novosti

Još nominacija za RTL-ovu ekipu! Damira Gregoret i 'Dosje Jarak' u utrci za Večernjakovu ružu

Za Damiru Gregoret i 'Dosje Jarak' za Večernjakovu ružu možete glasati do 15. ožujka

RTL.hr
23.01.2024 17:00

Već godinama Večernji list tradicionalno dodjeljuje Večernjakovu ružu , nagradu za najbolje iz svijeta televizije, filma i glazbe u protekloj godini u osam različitih kategorija. Najbolji kreativci u utrci su za to medijsko priznanje, a RTL ima dvije nominacije. Za TV osobu godine nominirana je voditeljica i urednica RTL-a Danas Damira Gregoret, a za TV emisiju godine dokumentarni serijal Dosje Jarak. 

TV OSOBA GODINE

Damira Gregoret 

Politička reporterka s bogatim novinarskim iskustvom, voditeljica i urednica RTL-a Danas Damira Gregoret nominirana je za Večernjakovu ružu  kategoriji Tv osoba godine. Uzdanica RTL-ova Informativnog programa gledateljima je postala omiljeno TV lice jer je u izvještavanju konkretna, britka i direktna, a istodobno pristojno inzistira na svakom odgovoru.

Damira Gregoret, RTL Danas
Damira Gregoret, RTL Danas FOTO: RTL

TV EMISIJA GODINE - Dosje Jarak

Dosje Jarak 

Dosad neviđen, kompleksan, rađen po najvišim produkcijskim standardima - 'Dosje Jarak' vrhunski je televizijski proizvod, koji, uz dugogodišnjeg novinara i reportera Andriju Jarka, autorski, redateljski i scenaristički potpisuje Dario Todorović. Uz njih, na 'Dosjeu Jarak' kao istraživačka novinarka radi Marijana ČikićLutvo Mekić direktor je fotografije, a Rudolf Sačer majstor tona. U jedinstvenu cjelinu, 'Dosje Jarak' složila je montažerka Ivana Rogić. Već nakon tri epizode gledatelji su složni - ovakav dokumentarni serijal još nismo imali u televizijskom eteru, a kroz ekskluzivne intervjuee sa svjedocima potresnih događanja i kroz dosad neispričane detalje, bacilo se novo svjetlo na slučajeve koji su u posljednjih 15-ak godina potresli Hrvatsku.  

dosje_jarak_1920x1080
dosje_jarak_1920x1080 FOTO: RTL

Kako glasati?

Glasati možete na sljedeće načine: 

1. slanjem SMS-a na broj 60 085 (cijena SMS-a je 0,32 EUR, uključen PDV)

U sadržaj poruke upisujete ključnu riječ RUZA2023 te dodatno broj kategorije i redni broj osobe za koju glasate, odnosno:

- za Damiru Gregoret - RUZA2023 11 

- za Dosje Jarak" - RUZA2023 42

Glasati možete i telefonom na broj 065 900 900 - slijedite govorne upute za glasanje: prvo birate broj kategorije za koju glasate, a zatim broj osobe. 
Cijena poziva iz fiksne mreže je 0,20 EUR/1,50 kn (uključen PDV), a poziv iz mobilne mreže 0,32 EUR (uključen PDV).

Za Večernjakovu ružu možete glasati do 15. ožujka.