Serije

Gdje je danas Jesse Spencer, omiljeni vatrogasac hit serije 'Chicago u plamenu'?

Utjelovljujući vatrogasca Matthewa Caseya, postao je omiljeni lik gledatelja, a iako je napustio seriju 2021., nakon gotovo 10 godina i 200 epizoda, Spencer je nastavio povremeno gostovati, što je oduševilo obožavatelje

RTL.hr
02.03.2024 20:00

Jesse Spencer, rođen 12. veljače 1979. godine u Melbourneu, Australija, istaknuo se kao talentirani glumac s bogatom karijerom koja obuhvaća različite žanrove i projekte. Proslavio se ulogom u popularnoj medicinskoj dramskoj seriji Dr. House' kao Dr. Robert Chase prije nego što je prešao na još jednu značajnu ulogu u seriji Chicago u plamenu' kao vatrogasac Matthew Casey.

Njegova glumačka karijera započela je u Australiji, gdje je sudjelovao u nekoliko domaćih TV serija, uključujući Neighbours' i Time Trax'. Njegova izvanredna izvedba privukla je pažnju publike, otvarajući mu vrata međunarodne slave. 

Nakon osam uspješnih godina u seriji Dr. House', Spencer je prešao u svijet vatrogasaca u Chicago u plamenu'. Utjelovljujući vatrogasca Matthewa Caseya, postao je omiljeni lik gledatelja. Iako je napustio seriju 2021., nakon gotovo deset godina i 200 epizoda, Spencer je nastavio povremeno gostovati, što je oduševilo obožavatelje. Posebno je zapamćen po povratku u jednoj od epizoda 11. sezone, kada se Casey vraća u Chicago i zaprosi svoju djevojku Sylvie Brett. Sada se priprema za novo, izuzetno pojavljivanje u 12. sezoni, gdje će imati značajnu ulogu na vjenčanju.

Chicago u plamenu
Chicago u plamenu FOTO: RTL

Osim što se dokazao kao talentirani glumac, Spencer se ističe i svojim glazbenim darom. Kao bivši član Australijskog dječačkog zbora od 1986. do 1992. godine, svirao je violinu od rane mladosti te je kasnije usavršio sviranje gitare, bas-gitare, mandoline, ukulelea i klavira. Njegove glazbene sposobnosti došle su do izražaja i u filmskom ostvarenju Uptown Girls', gdje je glumio glazbenika i istaknuo svoj vokalni talent. Godine 2008. pridružio se glazbenom sastavu "Band From TV" zajedno sa svojim tadašnjim kolegom iz serije Dr. Haus', Hughom Lauriejem.

Australski glumac oženjen je neuroznanstvenicom Kali Woodruff Carr. Par se upoznao na glazbenom festivalu u Chicagu 2014. godine te su bili u vezi pet godina prije nego što ju je Spencer zaprosio 2019. godine. Romantični trenutak zaručništva dogodio se tijekom njihovog planinarenja u peruanskim Andama. Dana 27. lipnja 2020. godine, izmijenili su bračne zavjete u tajnoj i intimnoj ceremoniji na Floridi. 

Jesse Spencer i Kali Woodruff Carr roditelji su jednog djeteta koje su dobili u travnju 2022. godine. Taj poseban događaj dogodio se šest mjeseci nakon što je Spencer postao državljanin SAD-a. Iako nije mnogo poznato o Spencerovoj obitelji zbog čuvanja privatnosti, u travnju 2023. godine izjavio je kako su promjene u obiteljskom životu utjecale na njegovu odluku da napusti Chicago u plamenu'.

Jesse Spencer, Chicago u plamenu
Jesse Spencer, Chicago u plamenu FOTO: Profimedia

"Oženio sam se i imam malo dijete. Dakle, stvari su se promijenile u mom životu", rekao je Spencer.

Također je nagovijestio da je napustio Chicago u plamenu' kako bi više vremena provodio sa svojom obitelji. Njegovo prvo dijete rođeno je sedam mjeseci nakon što je prikazana njegova posljednja epizoda kao redoviti član postave serije. 

"Zbrojio sam i ovo je moja 18. godina na mrežnoj televiziji, neprekidno - ravno sam prešao iz Housea' u Chicago u plamenu'. Bila je to teška odluka jer sam volio ovu seriju od početka, ali postoje i druge stvari koje bih volio raditi u budućnosti i imam obitelj o kojoj trebam brinuti. 18 godina je dugo vrijeme. To je dug niz. Bila je to teška odluka, i mrzim napustiti emisiju jer je stvarno volim, ali kad dođe vrijeme, dođe vrijeme", rekao je Spencer.

Vrhunsku dramsku seriju Chicago u plamenu' gledajte od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu na RTL 2!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ SERIJE 'SAN SNOVA':