Serije

More, romansa, tajne i spletke: Nova serija 'Skriveno u raju' od ponedjeljka, 13. svibnja na RTL-u!

Već od sljedećeg ponedjeljka, svakim radnim danom u 20.15 sati na RTL-u gledatelji će moći uživati u hvaljenoj slovenskoj seriji 'Skriveno u raju'. Uz ljubavne iskre, emocije, dramu i spletke, ova serija za sve generacije, dijelom snimanja na idiličnim istarskim lokacijama, donijet će i dašak sunca, mora, života u kampu i njegovih šarolikih gostiju te pokazati da je ljeto bliže nego što se čini!

RTL.hr
07.05.2024 10:07

Što se dogodi kad turisti stignu u idilični istarski kamp, a svatko od njih, uz kofere, sa sobom donese i brojne želje, tajne, duhove prošlosti i skrivene motive?

Radnja uzbudljive serije 'Skriveno u raju', nastale u produkciji slovenskog POP TV-a, odvija se između užurbane Ljubljane i istarskog kampa Paradiso, u koji protagonisti ljeti dolaze u potrazi za opuštanjem i skloništem od gradske vreve. 

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

Između ostalih, na ljetovanje stiže obitelj Steiner, kirurg Edvard i njegov unuk Mark, student medicine. Na prvi pogled čini se da Mark ima sve, zajamčenu uspješnu karijeru u obiteljskoj klinici i lagodan život, ali iza njegovog cinizma i nepristupačnosti, krije se tragičan događaj iz prošlosti koji mu je promijenilo život i prioritete, zbog čega često dolazi u sukob s članovima svoje obitelji. Tu je i Markova majka Julija, poduzetnica i liječnica iz Ljubljane, gdje vodi obiteljski posao, kliniku koju se trudi svim silama učiniti poznatom i uspješnom. U kampu se nalazi i obitelj Kovač koja godinama posjećuje odmaralište. Kamp je prepun događanja te, iako se naizgled čini da je ispred njih još jedno bezbrižno ljeto, iza kulisa se zbiva prava drama!

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

Nakon dramatičnog spašavanja, Mark se zbližava s Larom Dolenc, mladom aktivisticom i ekologinjom. Larina prošlost obilježena je tragičnim događajem, u nesreći na moru izgubila je oca sa samo 17 godina. Očeva smrt teško ju je pogodila, ali je morala ostati jaka zbog majke koja i nakon pet godina duboko tuguje. Ljeto u kampu za nju je prilika da radi ono što voli i nakratko zaboravi svakodnevicu.

Od prvih bezbrižnih ljetnih iskrica, među njima se počne rađati ljubav, no rane prošlosti, spletke, zakulisne igrice i brojne tajne otežat će sve i neće im dopustiti da potpuno uživaju u onome što je trebalo biti njihovo ljeto iz snova. Istovremeno, ljubljanska liječnička mafija, čiji je cilj privatizacija zdravstvenog sustava, stvara dodatne komplikacije koje utječu na dio gostiju u kampu...

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

Glavne uloge Marka i Lare, koji su sjajno dočarali bezbrižne iskre ljetne ljubavi, ponijeli su mladi slovenski glumci Gaja Filač i Matej Zemlić.

U seriji su svoje mjesto našla i trojjica hrvatskih glumaca. Alen Šalinović, član ansambla zagrebačkog HNK i poznato lice domaćih dramskih serija, utjelovio je Hrvoja Hrvatina, vlasnika istarskog kampa Paradiso u koji stižu protagonisti serije. Ovom druželjubivom i glasnom Istrijanu, njegovi su gosti kao druga obitelj. Uz njega, tu je i mladi perspektivni Makaranin Matino Antunović, koji igra Hrvojeva nećaka Dinu, koji ljeta u kampu provodi od ranog djetinjstva, a vodi i tečaj ronjenja. Odnos njega i Lare prepun je ljubomornih iskrica, a on se neće ustručavati da je proba zauvijek udaljiti od Marka.

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

U seriji glumi i poznati hrvatski televizijski, filmski i kazališni glumac Aleksandar Cvjetković, u ulozi bogatog hrvatskog biznismena i investitora Damira Šarića. Svoje mjesto u seriji dobila je i talentirana mlada slovenska glumica Zala Đurić, kći Branka Đurića Đure, koju je hrvatska publika imala prilike upoznati u ratnoj drami 'Šesti autobus', u kojem je tumačila glavnu ulogu. Zala će utjeloviti Damirovu kći Miju Šarić.

Role su ponijele i velike slovenske glumačke zvijezde kao što su Aleš Valič, Sabina Kogovšek, Blaž Valič, Mei Rabič, Vesna Pernarčič, Gaber Kristjan Trseglav, Tanja Potočnik i mnogi drugi.

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

Osim originalne radnje i osebujnih likova, s čijim će se sudbinama, osjećajima i problemima moći poistovjetiti sve generacije, kao i sjajnih glumačkih izvedbi, ovu seriju toliko neodoljivom čine i prepoznatljive istarske lokacije, plaže i prirodne ljepote koje oduzimaju dah i prizivaju ljeto.

Za morsku kulisu produkcijska ekipa odabrala je upravo predivni Novigrad u kojem su proveli stotinjak snimajućih dana, a posebno je zanimljivo kako je kamp u kojem se odvija dio radnje izgrađen i podignut samo za potrebe snimanja!

Skriveno u raju
Skriveno u raju FOTO: RTL

Pamtljivu uvodnu pjesmu serije izveo je slovenski pjevač Luka Basi, koji je dobro poznat i na hrvatskoj glazbenoj sceni. Osim slovenske verzije, koja na YouTubeu ima više od dva milijuna pregleda, Basi je snimio i hrvatsku verziju pjesme 'Anđeo i vrag'.

Hoće li prava ljubav premostiti sve prepreke, može li se prošlost ikada u potpunosti zaboraviti i koje sve tajne skrivaju istarski kamp i njegovi gosti, pokazat će nova serija 'Skriveno u raju', od sljedećeg ponedjeljka u 20.15 sati na RTL-u. Prva epizoda bit će dostupna 24 sata prije prikazivanja na televiziji na streaming platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: