Sisi

Njoj je uloga carice Sisi donijela slavu: 'Sisina priča, nažalost, nije bajka'

Dominique Devenport proslavila se zahvaljujući ulozi Sisi u istoimenoj seriji koju možete gledati na platformi Voyo, a otkrila je kako se pripremala za snimanje i što misli o svom liku omljene carice

RTL.hr
03.07.2024 18:00

Dominique Devenport utjelovila je caricu Sisi u nagrađivanoj seriji 'Sisi' koju možete gledati na platformi Voyo. Upravo je uloga omiljene carice donijela veliku popularnost švicarsko-američkoj glumici. 

Dominique ima 28 godina, a rođena je u Luzernu. Njezin otac je iz Wisconsina dok joj je majka Švicarka. Prve glumačke korake napravila je u školskom kazalištu. Glumila je u filmu 'Noćni vlak za Lisabon' iz 2013. s Jeremyjem Ironsom. 

Sisi
Sisi FOTO: RTL

Ipak, njezina uloga koja je privukla najviše pozornosti je ona carice Sisi, a objasnila je kako se pripremala za snimanje. "Sisi je povijesna osoba, ali mi je ne prikazujemo kao takvu, već pričamo fikcijsku priču o njoj i o vremenu u kojem je živjela. No, što sam više o njoj čitala, osjećala sam se sve bliže njoj kao osobi i pomirila taj fikcijski dio. Što sam više razumjela koliko je to bila važna i velika osoba, to sam bila svjesnija toga kolika je to čast pa sam se potrudila da budem što točnija. Ali tu je i taj fikcijski dio u kojem prikazujemo Sisi kao moderan lik koji pristaje današnjem društvu kako bismo je približili i modernoj djevojci", ispričala je Dominique prošle godine za Večernji list

Dominique Devenport i Jannik Schumann
Dominique Devenport i Jannik Schumann FOTO: Profimedia

Osvrnula se i na Sisine tinejdžerske godine i njezin karakter. "U prvoj sezoni prikazali smo Sisi kada je imala 15,16 godina. Bila mi je inspirativna ta njezina divlja strana. I onda su tu bile i knjige. U to sam morala usaditi i fikcijski lik koji smo gradili", rekla je Dominique. 

Sisi
Sisi FOTO: Voyo

Objasnila je kako Sisi može biti idol modernim ženama, no da je bila i prilično teške osoba, emancipirana i divlja. Smatra da postoji velik interes za Sisi zbog priče o princezi i normalnoj djevojci čiji se život okreće. "Zaljubljuje se u princa i postaje princeza. Takve priče volimo. Usto, postoji cijeli mit oko te povijesne osobe, a zapravo ne znamo ništa o njoj. Bila je izuzetno lijepa. Život joj je bio pun krajnosti", rekla je Dominique. 

Dominique Devenport
Dominique Devenport FOTO: Profimedia

Priznala je da je i ona kao djevojčica željela biti princeza. "I bila sam mala princeza. Ali upravo je to razlika. Mislim da djevojke žele biti princeze iz bajke. A Sisina priča, nažalost, nije bajka. I biti princeza može biti priča s puno užasa. Sve ima loše strane", zaključila je. 

Nagrađivanu seriju 'Sisi' o životu austrijske carice pratite samo na platformi Voyo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':