Serije

Samo pravi fanovi su to zamijetili: Jeste li uočili detalj kod epizoda serije 'Hitna: Chicago'?

Popularnu seriju 'Hitna: Chicago' gledajte na RTL2 u večernjem terminu i na platformi Voyo

RTL.hr
07.05.2024 17:00

U središtu radnje serije 'Hitna: Chicago' je hitna služba bolnice Gaffney Chicago koja prva juri na mjesto nesreće dok medicinska služba liječnika i sestara neumorno i požrtvovno spašava živote unesrećenih. No medicinsko osoblje i samo prolazi kroz turbulentne događaje u svojim privatnim životima te nije imuno na drame koje život slaže, suočava se s raznim osobnim problemima, kao i svi drugi građani velegrada, ujedno izbjegavajući krizne situacije sa svojim kolegama na odjelu Hitne. 

Glavne uloge 'Hitna: Chicago' tumače Nick Gehlfuss, Yaya DaCosta, Torrey DeVitto, Rachel DiPillo, Colin Donnell i Brian Tee, a ovo su neke zanimljivosti o seriji. 

Hitna: Chicago
Hitna: Chicago FOTO: RTL

Doktorica Natalie Manning nije od početka bila Natalie. Lik je prvotno trebao nositi ime Lilly. U ranim promotivnim slikama serije, ime 'Lilly' jasno se može vidjeti na njezinoj laboratorijskoj kuti. Ime joj je promijenjeno u Natalie prije prve epizode. Nije poznato zašto su producenti donijeli tu odluku. 

Will Halstead je brat Jay Halsteada, poznatog iz serije 'Chicago PD'. Te dvije serije su povezane na više načina. Otkriva se da braća nisu uvijek bila složna, posebno nakon smrti njihove majke. Međutim, kada njihov otac doživi neočekivanu nesreću, ujedinjuju se uz njegov bolnički krevet i donose zajedno odluku o njegovoj budućnosti. 

Hitna: Chicago
Hitna: Chicago FOTO: Profimedia

Kreatori serije 'Hitna: Chicago' osmislili su za svaki lik skup mana i slabosti što ih je približilo gledateljima. Jedna od slabosti koju su dodijelili April Sexton je rijetka alergija na nukleozid difosfat kinazu A. Zvuči previše čudno da bi bilo istinito, ali ona je toliko savršena da su htjeli da nešto naruši taj sklad. 

Skoro cijela serija je snimana u Chicagu, a to inače nije često. Naime, u puno slučajeva filmovi i serije ne snimaju se na lokacijama koje se spominju ili se mijenja više lokacija tijekom snimanja. 

Hitna: Chicago
Hitna: Chicago FOTO: Profimedia

Scenaristi su kroz imena epizoda napravili schemu koju nisu zamijetili svi gledatelji. Broj riječi naziva svake epizode odgovara broju sezone kojoj pripada. Znači, epizode prve sezone imaju jednu riječ, epizode druge sezone dvije riječi i tako dalje. 

Seriju 'Hitna: Chicago' gledajte na RTL- u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: