Serije

Tko je Miloš Timotijević? Omiljeni negativac regionalnih serija ujedno je i tiha patnja mnogih žena, a vješto skriva privatnost

Nakon niza vrhunskih izvedbi koje su ga pozicionirale kao jednog od najperspektivnijih regionalnih glumaca, privukao je sve više pažnje među ženskom publikom, a srpski mediji često ga ističu kao jednog od najzgodnijih regionalnih glumaca

RTL.hr
24.02.2024 20:00

Poznati beogradski glumac Miloš Timotijević postao je popularan diljem regije zahvaljujući svojim ulogama u omiljenim serijama u Hrvatskoj i regiji - kao korumpirani policijski inspektor Stupar u 'Južnom vetru', tužitelj Vojin Đukić u 'Senkama nad Balkanom', te istražitelj Interpola Petrit Koci u 'Besi', a također se istaknuo i u serijama Močvara', Pevačica', Selo gori, a baba se češlja' i Porodica', 'Poseta', koje su dostupne za gledanje na platformi Voyo. 

Miloš Timotijević
Miloš Timotijević FOTO: IG - milosdtimotijevicofficial

Osim po svojoj talentiranosti za glumu, Timotijević je prepoznatljiv po svojoj markantnoj pojavi i samozatajnosti. Nakon svojih uloga, većinom kao negativan lik, privukao je sve više pažnje među ženskom publikom, a srpski mediji često ga ističu kao jednog od najzgodnijih glumaca. 

Rođen 9. ožujka 1975. godine u Beogradu, odrastao je u obitelji gdje je umjetnost igrala značajnu ulogu, zahvaljujući ocu Draganu Timotijeviću, poznatom kao 'Belmondo', koji je bio uspješni beogradski fotograf. Od rane dobi, bio je okružen kamerama, a već sa šest godina započeo je svoje glumačke korake na Radio Beogradu, surađujući s redateljem, scenaristom i glumcem Mikom Aleksićem.  Sa 17 godina, prvi put se prijavio za polaganje prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Unatoč tome što nije prošao prijemni, odlučio je upisati Fakultet političkih nauka u Beogradu, želeći se posvetiti socijalnom radu. Ipak, godinu dana kasnije odlučio se ponovno prijaviti za prijemni ispit na FDU, gdje je bio primljen u klasu profesora Milenka Maričića te je diplomirao je 1999. godine. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Njegova iznimna glumačka vještina potvrđena je i ulogama u međunarodnim filmskim projektima. Godine 2011., dobio je priznanje za svoj rad ulogom u filmu U zemlji krvi i meda', redateljice Angeline Jolie. Nastavljajući svoj međunarodni uspjeh, istaknuo se i ulogom u britanskom hororu Černobilski dnevnici' 2012. godine, te je 2014. glumio u filmu The November Man', gdje je glavnu ulogu tumačio Pierce Brosnan. Unatoč impresivnoj filmskoj karijeri, Timotijević i dalje aktivno sudjeluje na kazališnim daskama, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu glume. 

Miloš Timotijević vješto čuva svoj privatni život daleko od javnosti, stoga je mnoge iznenadila vijest kako je proslavljeni glumac nedavno postao otac. Dobio je sina s drugom suprugom Tijanom Simić iz Portugala, koju je oženio prije više od godinu dana.  Regionalna zvijezda razvela se od bivše supruge, grafičke dizajnerice Dunje Galić s kojom je bio u braku 14 godina. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Timotijević, zbog svoje partnerice i sina, živi na relaciji Lisabon – Beograd, a osim što uživa u ulozi roditelja, otkrio je i kako mu se sviđa Portugal.

"Živim malo tamo, malo ovdje. I dalje je Beograd moj grad, moja karijera i život su ovdje, a imam sada i drugu stranu života koja je tamo. Snalazim se. Sreća pa ima direktan let. To olakšava stvar u našoj situaciji. Lijepo je tamo i ovdje, ne može se uspoređivati život, ali slično se živi. Lisabon je zanimljiv, ima svoj tempo", rekao je proslavljeni glumac za srpske medije. 

Tijekom proteklih godina, a posebno kroz film i seriju 'Južni vetar', glumac Miloš Timotijević istaknuo se nizom ozbiljnih uloga koje su ga pozicionirale kao jednog od najperspektivnijih regionalnih glumaca.

U seriji 'Južni vetar', Timotijević je maestralno utjelovio korumpiranog inspektora Stupara, a uloga negativca pokazala se kao izazovna, ali je glumcu savršeno legla. Tijekom snimanja serije, suočio se s određenim kontroverzama, posebice zbog scene poljupca s muškarcem, koja mu je donijela prijetnje putem društvenih mreža.  Zbog te scene dobio je preko stotinu prijetećih poruka, a za srpske medije je rekao kako su mu mnoge poslala djeca mlađa od 15 godina. 

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Te scene za mene nisu ništa strašno, strašno mi je to što se digla tolika pompa zbog jednog gej poljupca. To je dokaz koliko smo mi mala i primitivna sredina u kojoj ljudi ne razumiju što je gluma i uloga. Ali me još više zabrinjava što vidim da je Srbiji mnogo teže palo što je Stupar gej nego što je korumpirani policajac ", kazao je Timotijević za srpske medije. 

Miloša Timotijevića često su proglašavali jednim od najprivlačnijih muškaraca na srpskoj javnoj sceni. "Niti mi godi niti me opterećuje. To je nešto na što ne mogu, niti želim na bilo koji način utjecati", komentirao je Miloš. 

Uživajte u vrhunskim regionalnim hitovima s nezaboravnim nastupima Miloša Timotijevića, dostupnim isključivo na platformi Voyo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':