Toma

Vodio je boemski život iza kojeg se krilo puno tuge: Serija 'Toma' otkriva sve o legendarnom pjevaču

Serija 'Toma' donosi detaljniji prikaz života Tome Zdravkovića, a prvu epizodu ' gledajte na RTL-u u utorak, 30. travnja u 20.15 te će 24 sata ranije biti dostupna na platformi Voyo

RTL.hr
24.04.2024 09:00

Toma Zdravković bio je izvođač popularne glazbe na sceni tadašnje Jugoslavije, a preminuo je 30. rujna 1991. nakon borbe s teškom bolesti. Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac napravili su seriju 'Toma' upravo o ovom legendarnom boemu. Serija ima dvije radnje, odnosno priče. 

Prva se odvija 1991. kada Toma započinje svoje liječenje i rađa se njegovo prijateljstvo s doktorom Aleksom Hadžipopovićem, a druga priča pokazuje gledateljima pjevačevo djetinjstvo u Pečenjevcima, govori o njegovom poznanstvu sa Silvanom Armenulić te prati njegovu karijeru i vrhunac slave, ali opisuje i trenutke kada je dotaknuo dno života. 

Toma
Toma FOTO: Toma

Za razliku od serije, dirljivi film 'Toma' bio je usmjeren na posljednju godinu Zdravkovićeva života. Serija je prilika da se prikažu mnogi aspekti pjevačevog života koji nisu stali u film poput njegovih svih žena, a u njoj se prate i životi poznatih umjetnika tog vremena među kojima su glumac Zoran Radmilović, pjesnik Miroslav "Mika" Antić i pjevač Predrag Živković Tozovac. 

Oživljena je i pjesma 'Buket belih ruža' koju je Toma posvetio svojoj izgubljenoj ljubavi - Slavici. Pjevač je upoznao Slavicu dok je još bio relativno nepoznat pjevač, a imali su burnu vezu s prekidima i pomirenjima. Htio je provesti s njom život, no sudbina je ih je razdvojila. 

Toma
Toma FOTO: Toma

Inače, serija je izazvala veliko zanimanje javnosti što nije ništa neobično s obzirom na uspjeh filma 'Toma' u cijeloj regiji i na obaranje rekorda gledanosti u kinima u Srbiji i Hrvatskoj. Regionalni mediji su izvještavali da su građani u Sarajevu su dolazili gledati snimanje serije unatoč niskim temperaturama. 

Glavne uloge u seriji pripale su Milanu Mariću, koji tumači Tomu Zdravkovića, Tamara Dragičević glumi Silvanu Armenulić, Petar Benčina tumači Aleksu Hadžipopovića, Andrija Kuzmanović igra menadžera Dragana Dakovića, a Sanja Marković Gordanu, Tominu suprugu. Režiju potpisuju Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, scenarij Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović dok je filmsku glazbu skladala regionalna zvijezda Željko Joksimović.

Prvu epizodu serije 'Toma' gledajte u utorak, 30. travnja u 20.15, a nastavke pratite svaki radni dan u istom terminu. Seriju ćete 24 sata prije prikazivanja na televiziji moći pogledati na platformi Voyo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ SERIJE 'SAN SNOVA':