Serije

Znate li čega se sve boji Monk? Popis je dugačak, a na njemu je i mlijeko!

Seriju 'Monk' gledajte na RTL2 u popodnevnom terminu i platformi Voyo

RTL.hr
02.04.2024 16:30

Adrian Monk osebujni je detektiv kojeg je utjelovio Tony Shalhoub, a glavni je lik popularne kriminalističke serije 'Monk'. On je bivši detektiv koji je istraživao ubojstva u policijskoj upravi San Francisca. Monk ima opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) i mnoštvo fobija, a pogoršale su se nakon što je ubijena njegova supruga Trudy. Zbog toga je i suspendiran i počeo je raditi kao privatni policijski savjetnik za ubojstva i 

Sukreator serije David Hoberman otkrio  je da je lik Monka temeljio dijelom na sebi, ali i na drugim izmišljenim detektivima, kao što su poručnik Columbo, Hercule Poirot i Sherlock Holmes. Adrianova posebnost je što unatoč nizu dijagnoza donekle normalno funkcionira. 

Monk
Monk FOTO: RTL

"Opsesivan je oko reda, oko svoje odjeće, kuće. Stalno mora dodirivati stvari. Obrisati ruke mora svaki put kad nešto dotakne. Boji se visina, boji se smijeha, ne može piti mlijeko jer je ono tako nepredvidljivo", ispričao je Tony Shalhoub.

"Trik je da ne ismijavamo poremećaj, već imamo lika koji sve to ima, a opet relativno normalno funkcionira", objasnio je redatelj Dean Parisot.

Uz opsesivno-kompulzivni poremećaj ima još 312 fobija, a među njima su fobija od bubamara, visine, mlijeka, nesimetrije i nesavršenosti, usne harmonike, rizika i još mnoge.

Seriju 'Monk' gledajte na RTL2 u popodnevnom terminu i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':