VOYO

Pet odličnih filmova prema istinitom događaju koje morate pogledati!

U nastavku donosimo TOP 5 filmova snimljenih prema istinitom događaju koji su oduševili i kritiku i publiku, a koje možete pogledati na platformi Voyo!

RT.HR
16.03.2024 15:00

U svijetu kinematografije, raznolikost tema i priča nudi gledateljima priliku da istraže različite aspekte ljudske prirode, povijesti, kulture i društva. Filmovi su snažna sredstva koja nas mogu transportirati u druga vremena i mjesta, izazivati duboka razmišljanja, ili jednostavno pružiti bijeg od svakodnevice. U ovom članku, fokusiramo se na pet izvanrednih filmova koji su se istaknuli svojom originalnošću, snažnim pričama i izvanrednim glumačkim izvedbama. Od povijesnih dramskih priča do biografskih filmova i analiza društveno važnih događaja, ovi filmovi nude bogatstvo tema i emocija. 

Zelena knjiga (Green Book)

Dobitnik nekoliko Oscara, film "Zelena knjiga" je topla ljudska priča koja se odvija u Americi 60-ih godina prošlog stoljeća, u vremenu dubokih rasnih podjela. Film prati neobično putovanje afroameričkog pijanista Dona Shirleyja i njegovog talijanskog američkog vozača i tjelohranitelja Tonyja Vallelonge. Kroz putovanje američkim Jugu, suočavaju se s rasizmom, opasnostima, ali i neočekivanim prijateljstvom. Ova priča o prevladavanju predrasuda i zajedničkom rastu osvojila je srca publike i kritike, istaknuvši važnost razumijevanja i empatije.

zelena_knjiga
zelena_knjiga FOTO: RTL

Povratnik (The Revenant)

Sirova priča o preživljavanju i osveti "Povratnik" smještena je u divljinu Amerike 19. stoljeća. Leonardo DiCaprio glumi Hugha Glassa, tragača koji, nakon što ga napusti njegova skupina i ostavi ga na milost i nemilost divljine, kreće na opasan put osvete. Film je vizualno zapanjujući, s upečatljivim prikazima prirode i surovosti čovjeka protiv čovjeka, te čovjeka protiv prirode. DiCaprijeva transformacija i predanost ulozi donijela mu je dugo očekivanog Oscara za najboljeg glumca.

povratnik
povratnik FOTO: PLAY Premium

Bohemian Rhapsody

Dinamičan biografski film "Bohemian Rhapsody" slavi glazbu i život Freddieja Mercuryja, karizmatičnog pjevača grupe Queen. Film istražuje uspone i padove benda, kao i Mercuryjevu osobnu borbu s vlastitim identitetom i bolesti. Rami Malek, u ulozi Mercuryja, donosi snažnu i emotivnu izvedbu koja je odjeknula u filmskoj industriji. Ovaj hvaljeni film odlično prikazuje glazbu, kreativnost i kompleksnost ljudskih odnosa.

bohemian rhapsody
bohemian rhapsody FOTO: PLAY Premium

Istinita priča (True Story)

Napeti triler koji se temelji na stvarnim događajima "Istinita priča" prati odnos između novinara Michaela Finkela i Christiana Longa, osuđenog ubojice koji je u bijegu koristio Finkelovo ime. Ova igra mačke i miša između dvojice muškaraca otkriva slojevite teme istine, identiteta i percepcije. Jonah Hill i James Franco u glavnim su ulogama, donoseći intenzivnu i složenu dinamiku koja drži gledatelje na rubu sjedala.

Istinita priča
Istinita priča FOTO: PLAY Premium

Oklada stoljeća (The Big Short)

Oštra i duhovita analiza financijske krize 2008. godine, prikazana je u filmu "Oklada stoljeća"  kroz prizmu nekoliko vanjskih igrača na Wall Streetu koji su predvidjeli kolaps na tržištu nekretnina. Film istražuje kompleksnost financijskog sustava i pohlepu koja je dovela do jedne od najvećih financijskih katastrofa u povijesti. Sa zvjezdanom glumačkom postavom koja uključuje Christiana Balea, Stevea Carella, Ryana Goslinga i Brada Pitta, film pruža uvid u to kako je nekoliko pojedinaca uspjelo profitirati na račun globalne ekonomske devastacije.

oklada stoljeća
oklada stoljeća FOTO: PLAY Premium

Sve navedene filmove možete pogledati ekskluzivno na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ SERIJE 'SAN SNOVA':