VOYO

Tko je zapravo Can Yaman, zvani turski Jason Momoa, koji mami uzdahe obožavateljica diljem svijeta?

34-godišnji najpoželjniji turski glumac, Can Yaman, za kojim luduju žene diljem svijeta, domaćoj je publici poznat iz turskih serija, no što je tako posebno kod ovog zavodnika, prozvanim i turskim Jasonom Momoom?

RTL.hr
23.11.2023 15:30

Turski zavodnik, Can Yaman, rođen je u Istanbulu 8. studenog 1989. godine. Can potječe iz obitelji s korijenima u Albaniji i Sjevernoj Makedoniji, a od svog djeda s majčine strane naslijedio je ljubav prema jezicima. Njegov djed govorio je čak šest jezika, a Can, osim turskog, također govori talijanski, engleski i francuski.

Can je studirao pravo i stekao diplomu na Sveučilištu Yeditepe u Istanbulu. Nakon toga, radio je kratko vrijeme kao odvjetnik, ali njegova istinska strast oduvijek je bila gluma. Odlučio je slijediti svoje snove, upisao je tečajeve glume kako bi usavršavao svoje vještine i razvijao svoje umijeće.

Can Yaman, Viola boje mora
Can Yaman, Viola boje mora FOTO: RTL

Prvi Yamanov veliki korak u glumačkoj karijeri dogodio se 2016. u seriji Pun mjesec' ('Dolunay'), a njegova karijera strmoglavo je porasla ulogom Ferita Aslana u izuzetno uspješnoj romantičnoj komediji Sanjalica' (Erkenci Ku'), 2018. godine. Serija je stekla ogromnu popularnost ne samo u Turskoj, već i diljem svijeta, stvarajući za Yamanom masivnu bazu obožavatelja. Njegova kemija na ekranu s kolegicom Demet Özdemir osvojila je srca milijuna gledatelja, čineći ga velikim zavodnikom za mnoge obožavateljice. Jedan od razloga Yamanovog uspjeha leži u njegovim iznimnim glumačkim vještinama i svestranosti, što mu je donijelo veliku popularnost i izvan granica Turske. Stekao je značajnu količinu obožavatelja u zemljama poput Italije, Španjolske, Grčke i Bliskog istoka, ali i Hrvatske, gdje su njegove televizijske uloge ubrzo zapažene.

Fatalni glumac utjelovljuje i glavnu ulogu u kriminalističkoj seriji 'Viola boje mora', koja je srušila sve rekorde gledanosti u Italiji. U seriji, Yaman glumi inspektora Francesca Demira, koji je iznimno uspješan u svom poslu. Demir upoznaje Violu (Francesca Chillemi), koja je potpuna karakterna suprotnost Demiru.

Bogatstvo stekao napornim radom

Procjenjuje se da je neto vrijednost Cana Yamana oko 10 milijuna dolara u 2023. godini. Zarađuje prihode iz različitih izvora, uključujući televizijske i web serije, reklame, sponzorstva brendova, kao i poslovne poduhvate.

Kada je riječ o njegovoj idealnoj partnerici, Can Yaman ima određene kriterije koje smatra važnima. Istaknuo je da ne preferira žene koje se ponašaju kao muškarci, niti one koje su previše glasne. S druge strane, nije sklon ni misterioznim ženama. Can je naglasio kako ga privlače pozitivne žene koje zrače energijom, a posebno mu je važan miris žene i boja glasa.

Francesca Chillemi i Can Yaman, Viola boje mora
Francesca Chillemi i Can Yaman, Viola boje mora FOTO: RTL

Na šarm turskog zavodnika pala je i najpoznatija i najseksipilnija sportska novinarka Diletta Leotta. Njihova veza punila je svjetske medije, a nekoliko mjeseci prije prekida objavili su vijest o zarukama. Turski Jason Momoa bio je u središtu mnogih skandala, no za mnoge su mediji kasnije potvrdili kako je bila riječ o dezinformacijama. 

Izvan svijeta glume, Can Yaman također privlači pozornost kao modna ikona i zaljubljenik u sport. Njegov karizmatični stil odijevanja često je predmet razgovora o modi, a njegova prisutnost na društvenim mrežama stalno raste. Na svom Instagram profilu, gdje broji preko 10 milijuna pratitelja, Yaman redovito dijeli fotografije na kojima pokazuje svoj zgodan torzo. Stoga nije iznenađujuće što ovaj turski ljepotan ima veliku bazu obožavateljica diljem svijeta.

Kriminalističku seriju Viola boje mora', s Canom Yamanom u glavnoj ulozi, pratite na platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ SERIJE 'SAN SNOVA'