Arthur

Arthur

25 min | animirana serija | SAD/ Kanada | 1996

Redatelj
Greg Bailey

Arthur Read, osmogodišnji južnoafrički mravojed oduševljava svojom inteligencijom i genijalnošću dok pronalazi zanimljive činjenice koje obožava razotkrivati. Kada je kod kuće, stalno ga gnjavi njegova slatka, ali njemu antipatična, mlađa sestra D.W., no kada je u školi, okružen je raznim prijateljima. Nasilnik Binky, razmažena bogatašica Muffy, genijalni Mozak i njegov najbolji prijatelj Buster.

Arthur i ekipa često se nađu u zanimljivim situacijama, kao kada su Arthur i Mozak bježali od stražara ili kada su se Mozak i Binky tukli oko ključa koji su pronašli. Jednom su čak Arthur i njegova sestra morali brinuti za roditelje kada su se razboljeli, morali su kuhati i pospremati, a to im baš i nije bilo drago jer su se htjeli igrati s prijateljima.

Animirana serija napravljena je po uzoru na dječju knjigu autora Marca Browna. A ako se malo bolje zagledate, primijetit ćete neke jako zanimljive sitnice. Na primjer, haljina koju nosi D.W. uvijek je ljubičaste boje. Arthur i Binky imaju papuče koji liče na njih, tako Arthur ima papuče na zeca, a Binky na mravojeda. I još puno puno koje morate otkriti sami.

Zabave ne nedostaje, ali ni edukativnog sadržaja. Ova dječja serija sigurno će pronaći svoje mjesto i kod one malo veće djece, zvane roditelji.