Noć u muzeju 3: Tajna grobnice

NIGHT AT THE MUSEUM: SECRET OF THE TOMB

97 min | igrani film, komedija/ avanturistički | SAD | 2014

Subota, 17. veljače u 21:15 sati

Redatelj
Shawn Levy

Uloge
Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Dan Stevens, Ben Kingsley, Dick Van Dyke, Rami Malek, Ricky Gervais, Steve Coogan, Mickey Rooney

Ostala je samo jedna noć za spas, koji se mora potražiti u Londonu.

U Egiptu je 1938. tim arheologa, među kojima je i Cecil Fredericks (Dick Van Dyke), otkrio grobnicu faraona Ahkmenraha i njegovu ploču te je odmah bio upozoren od lokalnog stanovništva da da će pomicanjem ploča izgubiti svoju magičnu moć. Danas Larry Daley (Ben Stiller) i dalje radi kao čuvar u prirodoslovnom muzeju u New Yorku, u kojem zahvaljujući čarobnoj ploči, među ostalim izloženim figurama, živi i Ahkmenrah (Rami Malek), koji upozori Larryja da se ploča počela raspadati te su se svi izložbeni primjerci zbog toga počeli ponašati nepredvidljivo, što je dovelo i do kaosa na nedavnom otvaranju planetarijuma. Larry se ponovno susreće sa Cecilom, koji je sada u mirovini, koji zna da ploča gubi moć te da će svi muzejski primjerci uskoro postati beživotni. No postoji način da se ploča obnovi, a to mogu učiniti Akmenrahovi roditelji, koji se nalaze u Britanskom muzeju, u Londonu.

Treći i posljednji nastavak o čuvaru noćnog muzeja, čije su izložbene figure oživjele, okuplja poznatu filmsku družinu na čelu s Benom Stillerom, svojevrsnu kremu zvijezda komedije američkog filma, ali i britanske scene. Uz prije spomenutog Stillera, tu su Robin Williams, Owen Wilson, te najveće britanske uzdanice komedije – Ricky Gervais i Steve Coogan. Naravno, poduža lista se nastavlja, te ćemo još spomenuti Remija Maleka, koji se proslavio u seriji “Mr. Robot”, kultnog Bena Kingleya i Mickeya Rooneya te Dicka Van Dykea. Naravno, kada se okupi takva količina talenta teško je očekivati, i pomalo nepravedno, od zvijezda da će pokazati predstavu svog života, no film svejedno oduševljava na nekoliko razina – i dale je to prvoklasna, duhovita i vizualno impresivna obiteljska fantazija, koja, za razliku od oba prethodnika, ne djeluje tako mahnito, pokušavajući impresionirati po svaku cijenu, već je opuštenija, a samim time pruža relaksirajući tip zabave. Nažalost, film je označio kraj dvije velike filmske zvijezde, kojima je i posvećen - Robinu Williamsu, koji je umro četiri mjeseca prije prikazivanja filma, te Mickeyu Rooneyu, koji također nije pogledao završnu verziju.